Productie-detail

Fifi en haar Bloemenvriendjes

Fifi en haar Bloemenvriendjes

Website VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Op de website van de gelijknamige kinderserie vind je allerlei spelletjes, kleurplaten en e-cards van Fifi en haar Bloemenvriendjes.

Beschrijving inhoud

De website van Fifi en haar Bloemenvriendjes hoort bij de gelijknamige kinderserie, die op de kinderzender Nickelodeon wordt uitgezonden. Bij het openen van de website hoor je direct muziek. De site is vormgegeven met vrolijke kleuren en is daardoor aantrekkelijk voor jonge kinderen. De site is in een overzichtelijk kader weergegeven, zodat het één omgeving is.

Op de website, Fifi en haar Bloemenvriendjes, kunnen kinderen spelletjes spelen (puzzels, zoek de verschillen, tellen, tekenen, schilderen etc.) en een liedje zingen. Ook kunnen ze er een eigen bloementuin verzorgen. Je krijgt een plant als je een prijs wint met een van de spelletjes op de site. Kinderen kunnen kleurplaten printen (niet digitaal inkleuren), en e-cards versturen, hier zijn enkele gegevens voor nodig zoals, naam, leeftijd en e-mailadres. Op de site kunnen kinderen enkele fragmenten van de kinderserie terugkijken. Kinderen kunnen deel uit maken van Fifi’s club door het clubcertificaat uit te printen. Ook kunnen ze het fotoplakboek bekijken. Door je te registeren kan je zelf foto’s in het plakboek uploaden. Het aanmaken van een profiel moet met behulp van een van de ouders. Geregistreerde gebruikers kunnen zich op de nieuwsbrief abonneren. Op de site kan je verschillende informatie voor ouders terugvinden.

Verder staat er op de website nieuws en informatie rondom producten, evenementen en promo’s over de kinderserie. Bij de informatie rondom producten van de serie staan de bedrijven en winkels die de producten verkopen. Via het logo kom je op de website van het bedrijf of de winkel, die het product verkoopt, terecht.

Leeftijdsadvies

De site is één omgeving en is geheel reclamevrij. De muis is groot en gemakkelijk te bedienen. Het is voor kinderen lastig om de activiteiten zelfstandig uit te voeren omdat er geen sprake is van auditieve ondersteuning. De verschillende activiteiten op de site zijn voorzien van een korte tekstuele uitleg. Het taalgebruik is eenvoudig. De fijne motoriek en de oog- handcoördinatie worden door de spelletjes gestimuleerd. Kinderen moeten tijdens het spelen slepen en klikken. Om de spelletjes te kunnen spelen, is het belangrijk dat de kinderen in staat zijn kleuren te herkennen en al kunnen puzzelen. Onder begeleiding van ouders is de site geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Jungle Junction

Jungle Junction

Jungle Junction

Meer weten...

Boek 3+ JR

Takkie

Takkie

Takkie

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Super Wings

Super Wings

Super Wings

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren