Productie-detail

Encyclopedia Interactica

Encyclopedia Interactica

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
41 waarderingen

Beschrijving inhoud

De homepage van Encyclopedia Interactica bestaat uit een vierkant vlak met 35 kaartjes. De website is vormgegeven als ontdekkamer. De kaartjes geven (een deel van) een plaatje weer. Elk kaartje geeft na klik toegang tot een nieuwe pagina. De 35 kaartjes bevatten elk animaties over uiteenlopende onderwerpen zoals je die kunt vinden in een encyclopedie. De meeste zijn onder te verdelen in de categorieën: cijfers en rekenen, het heelal en planeten, de natuur en groeien, de werking van machines, natuurkunde, aardrijkskunde, het menselijk lichaam (skelet, spieren, gebit en gehoor) en muziek. Encyclopedia Interactica is een kleurrijke website.

Elk kaartje biedt een vorm van interactie. Meestal door een enkele klik of door met de muis te slepen. Encyclopedia Interactica bevat helemaal geen tekstuele content. Dit heeft tot gevolg dat de gebruiker zelf kan ontdekken, uitproberen en leren. Omdat er geen instructies zijn moet er wel goed gekeken worden waar het pijltje in een handje verandert en waar dus mogelijkheid tot interactie is. Sommige animaties zijn simpel en leggen vooral nadruk op kijken en observeren. Andere bieden variatie en mogelijkheid tot spelen of arrangeren. Voor sommige handelingen is fijne motoriek nodig. De navigatie is overzichtelijk. Elke pagina (kaartje) heeft links boven in beeld een pijl die toegang geeft tot het vlak met de 35 kaartjes. Encyclopedia Interactica bevat geen reclame. Linksonder op de homepage staat een link naar Poisson Rouge, waarschijnlijk de ontwikkelaar van de website. Rechtsonder biedt “comments” de mogelijkheid een e-mail te versturen. Hier moet Outlook voor geïnstalleerd zijn.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 7 jaar zijn nieuwsgierig en stellen geregeld vragen over uiteenlopende onderwerpen. Encyclopedia Interactica sluit goed aan bij deze fase van “alles willen weten” over allerlei onderwerpen. Doordat de website geen tekstuele content heeft en een overzichtelijke navigatie kunnen ook jongere kinderen genieten van de mogelijkheid tot interactie en animaties. Ook voor oudere kinderen biedt de website genoeg stimulans; animaties geven bijvoorbeeld een proces weer waar ze over na kunnen denken.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Meer weten...

Boek 7+ JR

E-Book Duh! Braziliƫ

E-Book Duh! Braziliƫ

E-Book Duh! Braziliƫ

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

De Leeuwenkoning

Meer weten...