Productie-detail

Droppie Water

Droppie Water

Website VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Leer van alles over water, hoe wordt het schoon en hoe komt het bij je in huis?

Beschrijving inhoud

Wanneer men op de website komt vindt er direct een intro plaats door Droppie Water. Droppie is een personage die in het Nederlands uitlegt hoe de website is ingedeeld qua leeftijd. De website maakt onderscheid tussen groepen 1,2 3 en 4, groepen 5 en 6 en groepen 7 en 8. Droppie vertelt op een kinderlijke manier waarop je moet klikken. Het is een zeer interactieve website. De Droppie Water website is gemaakt in opdracht van enkele Nederlandse waterschappen. De website geeft informatie over water: waar het vandaan komt, hoe het wordt gezuiverd en hoe het wordt gebruikt.

Voor de groepen 1, 2, 3 en 4 hoeft een kind nog niet te kunnen lezen. Er is een constante auditieve ondersteuning die de gebruiker vertelt wat welke knop doet wanneer men er met de muis over heen beweegt. Er kunnen figuren worden ingekleurd, muziek worden geluisterd of er kan een video bekeken worden over water. Er is geen tekst te zien op de pagina, slechts figuren. Een kind moet wel kunnen klikken met de muis, ze moeten ook kunnen navigeren naar een figuur om erop te klikken. De link groep 5 en 6 gaat naar een wat vollere pagina, zonder auditieve ondersteuning. Deze pagina bevat wel tekst, er kan gelezen worden over water, bijvoorbeeld dat er ook dieren in het water leven. Daarnaast kan er een quiz gedaan worden. De knoppen en de tekst zijn nog steeds allemaal vrij groot. Ten slotte kan men nieuws gerelateerd aan water zoeken dat bij jou in de buurt plaatsvindt. Groep 7 en 8 komt op een soortgelijke pagina als groep 5 en 6. De letters zijn echter een stukje kleiner, de inhoud van de pagina is echter bijna hetzelfde als de pagina voor groep 5 en 6. Er worden veel kleuren gebruikt, voornamelijk blauw, omdat de website over water gaat. De knoppen zijn groot genoeg om door een kind gebruikt te kunnen worden. Op de website is op geen enkele pagina reclame zichtbaar, tevens is er ook geen webwinkel.

Leeftijdsadvies

De website zou door kinderen zelf gebruikt kunnen worden, mede door de auditieve ondersteuning voor kinderen die nog niet kunnen lezen en de grote letters voor de wat oudere kinderen. De minimum leeftijd om deze website te kunnen gebruiken is vijf jaar. Voor het gedeelte waar wel tekst wordt gebruikt is de website geschikt vanaf zeven tot acht jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Shuriken School

Shuriken School

Shuriken School

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Rocket Power - Helden in de Sneeuw

Rocket Power - Helden in de Sneeuw

Rocket Power - Helden in de Sneeuw

Meer weten...

Game 5+ JR

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Meer weten...