Productie-detail

DJI4Kids

DJI4Kids

Website VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
27 waarderingen

Beschrijving inhoud

DJI4Kids staat voor Dienst Justitiële Inrichting voor kinderen. Op de website “DJI4Kids” kunnen van alles leren over de gevangenis. De website heeft een platte vormgeving en bestaat uit vier onderdelen: Ali’s rondleiding, De bibliotheek, Docenteninformatie en Bouw de Bajes. Ali’s rondleiding is een virtuele rondleiding door een gevangenis. De rondleiding opent in een apart scherm. Onder De bibliotheek staat een moeilijke woordenlijst, informatiebladen over verschillende onderwerpen (bijvoorbeeld “Op bezoek in de gevangenis” of “Vrouwen in de gevangenis”) en plaatjes. Docenteninformatie bevat een toelichting op het materiaal op de website en lesmateriaal. Bouw de bajes is een spel bestaande uit een quiz. Het spel opent ook in een apart scherm. De vormgeving van "DJI4Kids" is erg simpel.

Op "DJI4Kids" kunnen kinderen veel informatie vinden over de gevangenis, bijvoorbeeld voor een werkstuk of spreekbeurt. De rondleiding van Ali bevat tekstuele uitleg bij foto’s en een aantal meer interactieve opdrachten met geluid. De rondleiding bestaat uit verschillende onderdelen: de keuken, een cel, het detentiecentrum, de tbs kliniek en de jeugdinrichting. Bij elk onderdeel is er een moeilijke woordenlijst. Na een klik buiten het scherm verdwijnt de rondleiding en moet er opnieuw begonnen worden. Het spel Bouw de Bajes bestaat uit een quiz. Voor elke goed beantwoorde vraag komt er een onderdeel voor een gevangenis bij. Tussendoor kan de gevangenis getest worden. Zolang hij nog niet af is verschijnen poppetjes die weglopen (gevangenen die ontsnappen). Eenmaal klaar met de quiz kunnen foto’s bekeken worden. Linksboven staan de tekstlinks Home DJI/ Home DJI4Kids. Home DJI is een link naar de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen voor volwassenen. Door zijn positie op de website zullen kinderen snel geneigd zijn op deze link te klikken. DJI4Kids bevat geen reclame.

Leeftijdsadvies

Vanaf 10 jaar gaan kinderen vaker discussies aan met leeftijdsgenoten. Waarden als respect en rechtvaardigheid gaan een belangrijke rol spelen. Kinderen van deze leeftijd zijn tevens met name geïnteresseerd in realistische onderwerpen. Deze aspecten maken dat een thema als de gevangenis goed aanslaat bij deze leeftijdsgroep.

Jullie mening

Ook leuk

Game 10+ JR

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

A Christmas Carol

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Meer weten...

Boek 10+ JR

Kerst in de kippenren

Kerst in de kippenren

Kerst in de kippenren

Meer weten...