Productie-detail

Disney.nl

Disney.nl

Website VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Meer te weten komen over je favoriete tekenfilmhelden, spelletjes spelen, trailers van nieuwe films kijken en nog veel meer? Het kan op de website van Disney!

Kenmerken

  • Amusement
  • Spelletjes spelen, lezen, trailers kijken
  • Disney
  • Knoppen

Beschrijving inhoud

Op de website van Disney kan je meer te weten komen over je favoriete tekenfilmhelden, spelletjes spelen, trailers van nieuwe films bekijken en nog veel meer. De nieuwe website van Disney is overzichtelijk en makkelijk te bedienen. De site ademt het gedachtegoed van Walt Disney. Op het beginscherm van de platte website, vormgegeven in diverse kaders, kan je kiezen uit de kopjes spelletjes, video’s, apps, tv, Disney favorieten en films. Onder ieder kopje kan je gelijk doorklikken naar een aantal voorbeelden, of op ‘toon alles’ klikken waardoor je naar dat gedeelte van de site gaat.

Door bijvoorbeeld op ‘Spelletjes’ te klikken kom je in het hoofdmenu van de spelletjes. Net zoals bij het hoofdscherm kan je uit verschillende kopjes kiezen. Klik je door naar bijvoorbeeld ‘online spelletjes’ kom je bij een hele hoop Disney spelletjes. Je kan kijken naar wat de populaire spelletjes zijn, maar ook specifiek zoeken op bijvoorbeeld Star Wars-spelletjes. De spellen duren meestal enkele minuten en worden veelal in het Nederlands toegelicht. Ook zonder de gebruiksaanwijzing te lezen is de bedoeling van het spel goed te begrijpen. Op de website kun je je registreren. Je krijgt dan toegang tot Disney-updates, –acties en –prijsvragen. Verder staat bovenaan de site nog een balk met buttons. Zo kan je naar de Disney store of naar de kleuren voor de allerkleinsten.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen onder de 6 jaar hebben begeleiding nodig. Er moet veel worden doorgeklikt op de website, wel blijft het overzichtelijk en komen er geen pop-ups te voorschijn. De knoppen zijn duidelijk, maar omdat er toch nog redelijk veel gelezen moet worden kunnen kinderen vanaf 6 jaar zelfstandig rondneuzen.

 


MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

LEGO: The Movie

LEGO: The Movie

LEGO: The Movie

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Boskampi's

De Boskampi's

De Boskampi's

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...