Productie-detail

Disney XD

Disney XD

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
30 waarderingen

Vind hier alle informatie over de televisiezender Disney XD, speel spelletjes, bekijk filmpjes en doe mee aan prijsvragen.

Beschrijving inhoud

De website van Disney XD hoort bij de gelijknamige televisiezender. Op de site kan de gebruiker informatie vinden over de series die door Disney XD worden uitgezonden. Zo valt er iets te lezen over de karakters die in de serie voorkomen en wanneer de serie te zien is. Ook bestaat er de mogelijkheid om games te spelen, filmpjes terug te kijken, meedoen aan de poll van de week en het proberen te winnen van bepaalde acties. De website van Disney XD is een platte website, vormgegeven in duidelijk omkaderde vakken. Het is een drukke website, met veel felgekleurde knoppen die gebruikt kunnen worden om de site te verkennen.

Onder het logo van Disney XD zijn 7 grote knoppen zichtbaar: ‘home’, ‘games’, ‘filmpjes’, ‘series’, ‘win’, ‘op tv’ en ‘XD Magazine’. Via de knop ‘games’ kan de gebruiker korte games spelen. De verschillende games zijn per genre gerangschikt (onder andere actie, sport en puzzels). De instructies voor deze games zijn soms in het Nederlands, soms in het Engels. Het kind moet in staat zijn goed te kunnen lezen om dit te kunnen begrijpen. Door de games gewoon uit te proberen komt het kind vaak echter al een heel eind. De moeilijkheidsgraad ligt niet erg hoog en bij het spelen gaat het vaak om eenvoudige acties die uitgevoerd moeten worden. Hoort een game bij een bepaalde serie, dan is er een link te zien die naar een pagina verwijst waar informatie over de serie te zien valt. Op de website bestaat de mogelijkheid om gemiste afleveringen terug te kijken. Ook zijn korte fragmenten uit bepaalde afleveringen te zien, zoals bijvoorbeeld liedjes. Via de knop ‘XD Magazine’ kan een abonnement op het gelijknamige blad worden afgesloten. Verder geeft de site uitzendgegevens en toont de gebruiker wat er ‘nu’ op de tv te zien is. Het is niet mogelijk om op Disney XD een profiel aan te maken, te chatten of een forum op te gaan. Wel is er reclame aanwezig op de site. Deze reclame richt zich op kinderen en heeft te maken met de eigen programma’s van Disney XD.

Leeftijdsadvies

Omdat de kaders en de tekst daarin relatief klein zijn, is de site minder geschikt voor jonge kinderen. De site bevat veel tekst, die de gebruiker moet kunnen lezen om meer te weten te komen over een serie, of om bijvoorbeeld een game te spelen. De geschikte leeftijd voor de website van Disney XD is dan ook 7 jaar en ouder. Kinderen van deze leeftijd kunnen korte, schriftelijke instructies lezen. Via bepaalde links kan het kind op de website ‘Disney.nl’ komen en blijft dus binnen de omgeving van Disney.

Jullie mening

Meer van Disney XD

Game 7-10 JR

Disney Infinity

Disney Infinity

Disney Infinity

Meer weten...

Boek 8+ JR

Disney XD Boys Boek

Disney XD Boys Boek

Disney XD Boys Boek

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Munya in mij

Munya in mij

Munya in mij

Meer weten...