Productie-detail

Disney Friends for Change

Disney Friends for Change

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
27 waarderingen

Inhoudsomschrijving

De website "Friends for Change" van Disney is gebaseerd op het televisieprogramma "Friends for Change Games" dat vanaf 28 oktober op Disney Channel te zien is. Zowel op de website als in het televisieprogramma staan de natuur en energie centraal. In het televisieprogramma strijden teams door middel van spelletjes voor een geldbedrag voor het door hun gekozen goede doel, zoals het WNF en Unicef. Met deze website en het televisieprogramma wil Disney aan kinderen laten zien dat je met kleine dingen grote verschillen kan maken, zoals de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen.

Bij het openen van de website start gelijk een muziekclip over het klimaat. Daarnaast kun je nog meer muziekclips en andere filmpjes bekijken over de natuur en energie. Op de website is het van belang om je te registreren, anders kun je alleen informatie lezen. Na registratie is de hele website beschikbaar. Bij het registreren is wel hulp van een ouder nodig.

Als je een eigen account hebt kun je stemmen op een project (zoals het bouwen van scholen in Haïti), beloftes doen en spelletjes spelen. Je kunt 5 beloftes doen over afval, klimaat, water en de leefomgeving. Een belofte over afval is bijvoorbeeld  het afval scheiden zodat het gerecycled kan worden. Nadat je een belofte hebt gedaan en deze ook daadwerkelijk in je echte leven hebt uitgevoerd, krijg je in je virtuele tuin een dier, bloem of boom en er wordt een spel ontgrendeld.

Er zijn op deze site diverse spelletjes te spelen.
- Afval: onderscheid welk afval te recyclen is en welke niet
- Klimaat: zo snel mogelijk de lampen uitklikken die aanspringen
- Water: kranen dichtdraaien zodat het bad niet overstroomt
- Leefomgeving: geluiden onthouden en in dezelfde volgorde weer aanklikken.

De spelletjes zijn kort en eenvoudig te bedienen met de pijltjestoetsen, nummers, spatiebalk en muis. Op de site staat veel tekst. Om het doel van de website te snappen moet je deze teksten kunnen lezen. Ook de spelletjes hebben alleen tekstuele uitleg. De website is overzichtelijk en in blokken opgedeeld. Vanaf de site kun je op andere sites komen door het klikken op de reclamebanner aan de rechterkant. Dit is wel reclame van Disney zelf en gericht op de doelgroep. Via het klikken op de projecten kun je doorklikken naar de website van het project zelf.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, omdat er (ingewikkeldere) schriftelijke instructies moeten worden gelezen. Daarnaast moeten kinderen een beetje inzicht hebben in natuur en energie om te begrijpen waarom zij bepaalde spelletjes doen. Rond de leeftijd van 8 jaar zijn kinderen betrokken bij de natuur en leren ze hun eigen verantwoordelijkheden tegenover het milieu steeds beter kennen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Zapp Kids Top 20

Zapp Kids Top 20

Zapp Kids Top 20

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hercules

Hercules

Hercules

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Meer weten...