Productie-detail

Dierenzoeker.nl

Dierenzoeker.nl

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Zie je een dier in huis of in de tuin en weet je niet wat het is? Ontdek het dier in de Dierenzoeker!

Beschrijving inhoud:

Dierenzoeker is onderdeel van het televisieprogramma Het Klokhuis en staat vol met informatie over dieren. Door het overzichtelijke keuzemenu, die ook met symbolen is vormgegeven, kunnen veelvoorkomende huis-, tuin- en keukendieren gemakkelijk gevonden worden. In totaal zijn er op de website 280 dieren te vinden, maar dit zal worden uitgebreid tot een aantal van 400.

De website heeft een erg eenvoudige vormgeving en er wordt geen gebruik gemaakt van audio. Naast het zoeken van dieren, kunnen ook de afleveringen van Dierenzoeker teruggekeken worden. De teksten op de website zijn kort en het taalgebruik is goed te begrijpen voor de doelgroep. Er is geen reclame op de site te zien, wel kan er doorgeklikt worden naar verschillende sites zoals die van Het Klokhuis en Naturalis. Verder blijft de site binnen de eigen omgeving. Voor ouders en leraren zijn er lesbrieven te vinden, met activiteiten voor kinderen, waarmee Dierenzoeker gebruikt kan worden. Deze zijn gemaakt door Naturalis en vooral geschikt voor kinderen van groep 4 t/m 8.

Leeftijdsadvies:

De doelgroep van Dierenzoeker zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Voor deze groep kinderen is de site gemakkelijk te gebruiken. Kinderen kunnen zelf door de site navigeren, waardoor er geen hulp van een ouder nodig is. Door het beperkte aantal dieren op de site, zal niet elke zoekactie succes opleveren. Wel is het erg leerzaam om door de site te navigeren en de informatie bij de verschillende dieren te lezen. Zo komen kinderen meer te weten over welke dieren er in hun omgeving te vinden zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Braaksel en het meesterbrein

Meer weten...

App 8+ JR

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Meer weten...

Boek 8+ JR

Abeltje

Abeltje

Abeltje

Meer weten...