Productie-detail

De Schatkast

De Schatkast

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
126 waarderingen

Ontdek alles wat je in de schatkast kan doen.

Beschrijving inhoud

De Schatkast website hoort bij het gelijknamige televisieprogramma dat te zien is op Zappelin. De website is vormgegeven als een kast. Bij het betreden van de website, is de kast gesloten. De kast gaat open als de gebruiker zijn muis erover heen beweegt. De kast heeft overal lades en deurtjes en er hangen allerlei voorwerpen in. Door over een lade heen te bewegen met de muis, verschijnt er een symbool die aangeeft wat je achter dit onderdeel kunt doen. Er is ook een auditieve ondersteuning bij.

Op de website zijn een verschillende dingen te doen. De bezoeker kan spelletjes spelen, luisteren naar versjes, filmpjes kijken en kleurplaten printen. Er staan voornamelijk taalspelletjes op de site. Ook kan er geoefend worden met 'vegen' en 'slepen'. Op een speelse manier wordt de hand-oog coördinatie met de muis hier gestimuleerd. Twee spellen hebben verschillende moeilijkheidsgraden om uit te kiezen, de andere spellen hebben dit niet. De karakters uit de televisie serie zijn op de site aanwezig. Zo wordt alles uitgelegd door Happer, een geel wezentje. De besturing is met de muis en is simpel. De muisaanwijzer is een groter handje, die verandert in een aanwijzend handje als je ergens op kan klikken. De gehele website is auditief ondersteund en het taalgebruik is simpel.

Leeftijdsadvies

Deze educatieve website is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op deze leeftijd beginnen kinderen zich namelijk te interesseren voor taal (letters en woorden). Alle website onderdelen zijn duidelijk weergegeven en worden goed uitgelegd. De gebruiker hoeft geen geschreven taal te lezen (maar kan dat wel doen bij onder andere de versjes). Voor volwassenen is er een aparte button beschikbaar. Daarnaast zijn er nog buttons van de NTR en Zapp bovenin het beeld te vinden. Het is dus mogelijk om met enkele clicks op andere websites te komen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Sneeuwman

De Sneeuwman

De Sneeuwman

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Jack de Aap

Jack de Aap

Jack de Aap

Meer weten...