Productie-detail

De Geluidstuin

De Geluidstuin

Website VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

Beschrijving inhoud

"De Geluidstuin" is een website die je meeneemt in een klikavontuur. De website start direct met bewegende beelden en geluiden. De website wordt volledig auditief ondersteund en je krijgt in het begin meteen een opdracht. De Geluidstuin bevat veel verschillende korte filmpjes over de functie en werking van het gehoor. Daarbij zijn ook korte en eenvoudige games te spelen. Voor de iets oudere kinderen zijn er quizzen over ditzelfde onderwerp om te testen of je alles al weet.

In de Geluidstuin moet je vervelende geluiden vangen. Als je door de website wandelt kom je langs verschillende voorwerpen en situaties. Achter de meeste voorwerpen zitten geluiden. Die hoor je als je er op klikt. Verder kun je kiezen welke games je speelt. Er is een soort racespel waarbij je door het oor racet en langs de verschillende onderdelen in je oor komt. Ook kun je met een omgekeerde paraplu geluidssignalen opvangen uit de wolken. Wanneer een opdracht goed is afgerond krijg je een auditieve beloning "yeah!".

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich onder toezicht goed vermaken op deze website en spelenderwijs leren over het gehoor. Het is één omgeving zonder reclame. Oudere kinderen kunnen zelf gericht informatie vinden over het gehoor. Ook ouders en leerkrachten kunnen voor informatie op deze site terecht. Hiervoor zijn ook actuele lesbrieven beschikbaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Paz

Paz

App 3+ JR

Tekenblok

Tekenblok

Tekenblok

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Bubble Guppies

Bubble Guppies

Bubble Guppies

Meer weten...