Productie-detail

De Droomboom

De Droomboom

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
56 waarderingen

Beschrijving inhoud

"De Droomboom" is een kleutersite van de Evangelische Omroep (EO). Behalve de spelletjes sluiten alle activiteiten aan op het Christelijke geloof. Bij het openen van de site wordt de gebruiker verwelkomt door Pony Spierbal. Tussen het gehinnik door, legt hij uit wat je op de site kunt doen en waar je dan op moet klikken. Daarna opent de homepage zich, waarop een heuvellandschap is te zien met in het midden de 'Droomboom'. In de boom zitten een uil en een vogel, er hangt een schommel aan een tak en een tekening op de stam. Deze elementen zijn de knoppen naar de activiteiten. Naast de boom staat Pony Spierbal. Alle knoppen zijn auditief ondersteund. De vormgeving is rustig en overzichtelijk en er wordt gebruik gemaakt van felle kleuren.

Op de site zijn een aantal verschillende dingen te doen. Wanneer je op de uil klikt, kun je kiezen welk verhaal er voorgelezen gaat worden. De verhalen gaan over Jezus en zijn vormgegeven met tekst en illustraties. Wanneer er op de tekening geklikt wordt, kan de gebruiker drie religieuze kleurplaten kleuren. Bij de vogel kan er gekozen worden uit drie liedjes die gezongen worden. Naast de boom staat een televisie. Wanneer de gebruiker daar op klikt, kan hij een filmpje kijken. Er wordt gelinkt naar een aflevering van Elly en de Wiebelwagen waarin er een verhaal over Jezus verteld wordt. Verder zijn er ook twee, vrij eenvoudige spelletjes te spelen die niet met het geloof te maken hebben. In het ene spel kun je Pony Spierbal eten geven. De gebruiker moet steeds uit drie verschillende dingen kiezen welk product het paard lekker zou vinden (een ijsje, een taart of een wortel?). Tot slot is er ook een behendigheidsspelletje 'Eet je groot met Ricky Rups' te doen, waar je komt als je op de schommel klikt. Het spel wordt uitgelegd door een rups. De gebruiker moet appels verzamelen en daarbij de egels en vogels zien te vermijden. De besturing werkt met de spatiebalk (springen) en de pijltjestoetsen. De gehele website is auditief ondersteund en het taalgebruik is eenvoudig. Bij het bewegen over de Pony die altijd linksboven in ieder scherm staat, zegt hij 'Ben je klaar? Klik maar! Dan kom je weer bij de Droomboom'.

Leeftijdsadvies

De website van de Droomboom is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit vanwege de volledige auditieve ondersteuning en de soorten activiteiten die er te doen zijn. Een jongere gebruiker zal nog moeite hebben met het behendigheidsspelletje. De gebruiker hoeft geen geschreven tekst te lezen (maar kan dat wel doen bij de voorlees verhalen). Bovenaan de website staan links van de EO waardoor de bezoeker met een enkele clicks op een andere pagina kan komen waar materiaal staat dat niet specifiek op kinderen is gericht. Wel is de site geheel reclame vrij.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Pim en Pom: het grote avontuur

Meer weten...

Boek 4+ JR

Jan Politieman

Jan Politieman

Jan Politieman

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Meer weten...