Productie-detail

Codekinderen

Codekinderen

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Op de website ?Codekinderen? leer je door onder andere het spelen van spelletjes hoe programmeren werkt.

Kenmerken

  • Educatieve website
  • Programmeren
  • Spelletjes

Beschrijving inhoud

De website ‘Codekinderen’ is gemaakt om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met programmeren. De website is bedoeld voor het gebruik op scholen, maar je kunt ook thuis aan de slag. Het doel van de website is kinderen hun digitale talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het programmeren wordt in drie fasen uitgelegd en aangeleerd. In de eerste fase, ‘unplugged’, maken de kinderen nog niet gebruik van een computer. Ze leren zonder computer hoe programmeren werkt, bijvoorbeeld door pixels te tekenen. In de tweede fase, ‘maken’, kunnen de kinderen kleine animatiefilmpjes maken, bijvoorbeeld ‘Lego movie’. In de laatste fase, ‘programmeren’, leren de kinderen codes schrijven en creëren ze iets met bijvoorbeeld het Codemonster. Dit alles is op de website te vinden in de omgeving voor de leerling. Onder het kopje 'leerkracht' staat verdere uitleg over de site. De pagina’s zien er rustig uit en bevatten weinig tekst. Er is geen auditieve ondersteuning. Instructie van een leerkracht is bij de meeste opdrachten nodig.

Leeftijdsadvies

Deze website is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd wordt nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken gewekt. De knoppen zijn duidelijk en met enige instructie van de leerkracht hoeft er weinig gelezen te worden. De website is overzichtelijk, waardoor jonge kinderen deze kunnen gebruiken.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Mega Jump

Mega Jump

Mega Jump

Meer weten...

Boek 7+ JR

Held op sokken

Held op sokken

Held op sokken

Meer weten...

Boek 7+ JR

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Koen Kampioen: Avontuur bij FC Top

Meer weten...