Productie-detail

Cinekid Studio

Cinekid Studio

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
74 waarderingen

Beschrijving inhoud

“Cinekid” is een kindermediafestival dat jaarlijks terugkeert. Om ook op het internet actief met kinderen te zijn is er de Cinekid Studio website. Dit is een website voor kinderen waar ze zelf (teken)filmpjes, muziek, foto’s en tekeningen kunnen maken. Als je binnenkomt zie je een drukke vormgeving en zijn de vakken duidelijk omkaderd. Je maakt een profiel aan en dan kun je aan de slag met het maken van je eigen creatie.

Kinderen kunnen op de website actief bezig zijn om een (teken)film, tekening, videoclip en muziek te maken. Ze kunnen ook leren hoe je moet monteren en hoe je geluid kan mixen. Per onderdeel is er uitleg in tekst en is er een filmpje gemaakt van de uitleg. Alles is makkelijk te vinden op de website doordat de knoppen duidelijk aanwezig zijn, je niet veel hoeft te scrollen en de handcoördinatie niet verfijnd hoeft te zijn. Bij het maken van je eigen profiel kan je nadat je bijvoorbeeld een filmpje hebt gemaakt dit delen met andere leden van de website.

Leeftijdsadvies

Doordat het hoofddoel van de Cinekid Studio is om zelf actief bezig te zijn met media is deze website geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen kunnen de teksten lezen, goed navigeren met de muis en teksten typen. Op docentengedeelte kunnen lesbrieven worden gedownload. Cinekid geeft ook les in media maken op scholen, bibliotheken en andere instellingen (tegen betaling).

Jullie mening

Ook leuk

Website 7+ JR

Makii

Makii

TV & Film 7+ JR

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

Meer weten...

Game 7+ JR

Herfst Ganzenbordspel

Herfst Ganzenbordspel

Herfst Ganzenbordspel

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren