Productie-detail

Cartoon Network

Cartoon Network

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
139 waarderingen

Bekijk welke programma's Cartoon Network uitzend en speel heel veel verschillende spelletjes of bekijk filmpjes.

Beschrijving inhoud

De website van "Cartoon Network" biedt uiteenlopende activiteiten. Elke animatieserie van de zender heeft een eigen pagina, met voor iedere animatie een bijpassende lay-out. De gebruiker kan lezen over de personages van de animatie, spelletjes spelen (2 à 3 per animatieserie), filmpjes kijken en wallpapers downloaden. De pagina's zijn aantrekkelijk gemaakt met vele afbeeldingen van de personages. Op een overzichtelijke manier zijn de pagina's ingedeeld. De buttons op de website zijn groot en goed aan te klikken, en bevatten tekst, waarvoor de gebruiker moet kunnen lezen. Er is geen auditieve ondersteuning voor de website. De onderdelen op de website zijn duidelijk omkaderd, wat voor een overzichtelijk geheel zorgt.

Naast de games van de animatieseries, bevat de site ook een losse spelletjespagina. De gebruiker kan kiezen uit verschillende genres (onder andere actie, behendigheid of sport). De spelletjes zijn niet auditief ondersteund, en veelal Nederlandstalig. Andere spellen zijn in het Engels. De moeilijkheidsgraad van de spellen ligt niet hoog, en zonder de Engelstalige speluitleg kan het spel vaak al gespeeld worden door uit te proberen. Met uitzondering van een aantal spellen zoals bijvoorbeeld Star Wars, waarin er een Engelstalige dialoog gelezen moet worden. Naast spellen, biedt de website prijsvragen en verschillende activiteiten zoals maskers maken van een favoriet personage. Via de button 'Mijn CN' kan de gebruiker zich aanmelden, om gebruik te maken van allerlei extra's en munten te verzamelen met spellen. Door middel van een aantal stappen vult de gebruiker naam, geslacht, verjaardag, een bijnaam en een wachtwoord in. Een e-mailadres mag, maar hoeft niet. Wel wordt om het e-mailadres van een van de ouders gevraagd, om via hen toestemming te verkrijgen. De gebruiker kiest een favoriet personage als icoontje en daarna kan er ingelogd worden. In de vriendenhoek kunnen gebruikers elkaar uitnodigen en met elkaar scores en het bezit van trofeeën vergelijken. Gebruikers kunnen elkaar alleen toevoegen met een bepaalde code, en er kan niet onderling worden gechat. Er is reclame op de site die voornamelijk naar eigen animatieseries of activiteiten op de site verwijzen. Er staat 'advertentie' bij. In een enkel geval linkt de advertentie naar een externe pagina, maar de meeste links zijn binnen de Cartoon Network site. Veel reclamevakken bevatten bewegende beelden die om en om in beeld schuiven. De uitzendgegevens van de programma's zijn te raadplegen via 'TV gids'.

Leeftijdsadvies

De Cartoon Network website is een veilige omgeving, vol met activiteiten rondom de animatieseries van de zender. De gebruiker moet goed kunnen lezen om schriftelijke instructies te lezen bij bijvoorbeeld een spel. Daar sluit de leeftijd vanaf 8 jaar het beste bij aan, omdat het leesniveau van deze kinderen in zo verre ontwikkeld is dat zij wat ingewikkeldere instructies kunnen lezen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

In volle vaart

In volle vaart

In volle vaart

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Verschrikkelijke Ikke 2

Verschrikkelijke Ikke 2

Verschrikkelijke Ikke 2

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Meer weten...