Productie-detail

Dotje

Dotje

Website VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
69 waarderingen

Beschrijving inhoud

De website van het varkentje Dotje heeft een simpele vormgeving. Bij binnenkomst op de site, hoor je 'leuk dat je er bent, klik snel op Dotje om verder te gaan'. In een natuurlijk landschap staan allerlei symbolen waar de gebruiker op kan klikken om naar een activiteit te gaan. Alle buttons zijn auditief ondersteund maar daar moet wel bij worden gezegd dat de vertelstem niet helemaal zuiver is en wellicht slecht te verstaan. Aan de linkerzijde staan ook activiteiten opgesomd: 'Spelen en leren', 'Kleuren', 'Lezen', 'Webshop', 'Vriendjesmail' en 'Voor grote mensen'. Deze buttons zijn niet auditief ondersteund maar wel met een duidelijk symbool weergegeven.

De meeste spellen zijn eenvoudig en middels een simpele klik op de muis te bedienen. De spelletjes zijn niet te lang en bij een enkel spel moet er gebruik gemaakt worden van het toetsenbord. Het overspringspel is minder eenvoudig omdat je snel naar beneden valt. Sommige spelletjes bevatten een korte tekstuele uitleg, wat door de ouder moet worden voorgelezen. Andere spellen zijn zonder uitleg al duidelijk. Op de Dotje website kan de gebruiker onder andere memory spelen, puzzelen, muziek maken, de goede weg in een doolhof vinden en verschillen zoeken. Ook is er een sneeuwballen-gooi spelletje, speciaal voor de winter. Verder zijn er kleuractiviteiten: een Dotje kleurplaat uitprinten of zelf een schilderij maken en leesactiviteiten: in een prentenboek lezen en plaatjes kijken. Er is begeleiding nodig om voor te lezen. Onder begeleiding is er voor de Dotje fans onder andere de mogelijkheid om in de webshop een Dotje shirt te bestellen, een tekening of berichtje naar Dotje te sturen of de Dotje verjaardag E-card naar vriendjes te sturen.

Leeftijdsadvies

De website is 1 omgeving, waarbij kinderen niet gemakkelijk op externe websites terechtkomen. Wel kunnen ze in de webshop of het gedeelte 'voor grote mensen' komen. Ook bevat de website enkele reclames, waarvan de meeste zijn geplaatst in de gedeeltes waar kinderen doorgaans niet heen navigeren. Ook is er een aparte zoekfunctie aanwezig voor kinderen en ouders of leerkrachten. De kinderen worden hier doorverwezen naar de website van Meester Sipke. Deze Dotje website is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, omdat de spellen en activiteiten niet complex zijn en auditief ondersteund worden. Wel is begeleiding van ouderen handig, bijvoorbeeld voor het voorlezen van de prentenboeken of versturen van de verjaardag E-card.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Prinses Pernilla & de Reddende Ridders

Prinses Pernilla & de Reddende Ridders

Prinses Pernilla & de Reddende Ridders

Meer weten...

Website 4+ JR

Kennisnet Kids - Sprookjes

Kennisnet Kids - Sprookjes

Kennisnet Kids - Sprookjes

Meer weten...

Game 4+ JR

Teek Control

Teek Control

Teek Control

Meer weten...