Productie-detail

Camilles Kijkdoos

Camilles Kijkdoos

Website VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Maak een kijkdoos met onderdelen uit de beroemde schilderijen van Vincent van Gogh.

Beschrijving inhoud

Op de website van het Van Gogh Museum maken kinderen bij het onderdeel 'Camilles Kijkdoos' met hulp van het jongetje Camille een eigen online kijkdoos. Dit door onderdelen te gebruiken uit de schilderijen van Vincent van Gogh. De website wordt volledig auditief ondersteund.

Bij het openen begroet Camille de speler met: "Hoi ik ben Camille, hoe heet jij? Typ hier je naam en klik op OK". Dit maakt gelijk duidelijk wat er moet gebeuren om verder te kunnen. Ook wordt auditief uitgelegd hoe de besturing werkt. Door met de muis over de knoppen te bewegen vertelt Camille wat je daarmee kan doen. Zo beweeg je onderdelen naar voren of achteren met het witte handje en naar boven of beneden met het rode handje. Door het scrollwiel op de muis te gebruiken worden plaatjes groter of kleiner. Camille herhaalt deze uitleg wanneer er op hem geklikt wordt.

Is de kijkdoos klaar? Breng deze dan tot leven door op de knop rechts onderin te klikken. Door vervolgens met het handje over de plaatjes te gaan, bewegen deze. Ook zijn er geluiden te horen. De kijkdoos kan hierna nog worden aangepast, of in het 'Kijkdozenmuseum' worden geplaatst. Bij de laatste optie moet de speler zijn of haar naam, leeftijd, woonplaats en e-mailadres invullen en kan hij of zij de kijkdoos naar iemand versturen. In het 'Kijkdozenmuseum' wordt van al deze gegevens alleen de naam van de speler gebruikt.

Leeftijdsadvies

Camilles Kijkdoos' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn weinig verschillende acties die gedaan kunnen worden, daarom begrijpen ze de besturing snel. De site brengt kinderen in contact met kunst op een creatieve en speelse manier. Dit is iets wat hen erg aanspreekt, omdat hun interesse voor kunst op deze leeftijd ook groter wordt. Op de site hebben ze de vrijheid om de kijkdoos naar eigen idee in te vullen. De moeilijkheid bepalen ze zelf door weinig of juist veel dingen in de kijkdoos te plaatsen. Met het invullen van de persoonlijke gegevens hebben kinderen wat hulp nodig.

Opmerkingen

'Camilles Kijkdoos' is bedacht in opdracht van de afdeling Educatie van het Van Gogh Museum en ontwikkeld met steun van The Annenberg Foundation.

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

K3 Alice in Wonderland - Paddenstoelspel

K3 Alice in Wonderland - Paddenstoelspel

K3 Alice in Wonderland - Paddenstoelspel

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Chalkzone

Chalkzone

Chalkzone

Meer weten...