Productie-detail

Brikki

Brikki

Website VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
182 waarderingen

Beschrijving inhoud

Op de website van "Brikki" staan allerlei verhaaltjes staan over Brikkie. Brikkie is een leeuwtje die bedacht is door Karsten, een jongen van 4 jaar. Karsten bedenkt de verhaaltjes door eigen ervaringen. Zijn oom Ingmar bewerkt de verhaaltjes en maakt er een afbeelding bij. Bij het openen van de site zijn de verhaaltjes gelijk te zien. Een verhaaltje bestaat uit 1 afbeelding met daaronder in 2 of 3 zinnen een korte scene beschreven. Naast deze gratis verhaaltjes is een eBook te koop op de website. De site is niet auditief ondersteund of ondersteund met behulp van symbolen. Omdat het op de website vooral gaat om verhaaltjes lezen en plaatjes kijken is er daarom hulp van een ouder bij nodig. Een ouder kan bijvoorbeeld ook voorlezen hoe Brikki is ontstaan ('geboren'). Naast het lezen van verhaaltjes zijn er andere activiteiten te doen op de website. Een kind kan zijn eigen Brikki maken door het slepen van verschillende vormen naar een vak. Hierbij is een goede oog-handcoördinatie van belang, sommige vormpjes zijn klein. Bij deze Brikki kan een verhaaltje worden getypt waarna het geheel kan worden opgeslagen.

Een kind kan ook op papier tekening maken van Brikki en deze met verhaal opsturen naar de website. Wanneer het leuk genoeg is, kan het zijn dat dit wordt uitgewerkt door Ingmar en Karsten waarna het op de website verschijnt. Ook zijn er Brikki kleurplaten uit te printen. Via de website kun je vriendjes worden met Brikki op Facebook of Twitter. Zo krijg je alle nieuwe verhaaltjes gelijk te zien.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, mits onder begeleiding van een ouder. Kinderen hebben een groeiende fantasie vanaf deze leeftijd. De verhaaltjes zijn geschreven vanuit de beleving van een 4-jarige en daarom zeer herkenbaar voor jonge kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

De Film van Ome Willem

De Film van Ome Willem

De Film van Ome Willem

Meer weten...

Website 3+ JR

Kaatje Ketnet

Kaatje Ketnet

Kaatje Ketnet

Meer weten...

App 3+ JR

Die niet

Die niet

Die niet

Meer weten...