Productie-detail

Boekie Boekie

Boekie Boekie

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Op deze site maak je kennis met het tijdschrift Boekie Boekie, doe mee met prijsvragen of maak een gedicht.

Beschrijving inhoud

Op de site van Boekie Boekie maak je kennis met het tijdschrift Boekie Boekie. Op deze site leer je zelf ook een verhaaltje schrijven of een gedicht. Je kunt ook leren hoe je iets moet tekenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis van Boekie Boekie. De site is opgebouwd als een ontdekkamer. Door op verschillende icoontjes te klikken, kun je verschillende dingen doen, bijvoorbeeld naar de geschiedenis van Boekie Boekie gaan. De site is ingericht door Boekie Boekie zelf. De vormgeving bestaat uit duidelijke omkadering van vakken. Boekie Boekie gebruikt niet hele felle kleuren, ze gebruiken meer zwart en wit en wanneer je ergens op kunt klikken, krijgt het een kleurtje. Bij de webwinkel wordt bijvoorbeeld het winkeltje roze.

De site maakt gebruik van grote knoppen met tekst. Het is op deze manier duidelijk voor de kinderen waar ze op moeten klikken en ze hebben hiervoor geen fijne motoriek nodig. De site wordt niet ondersteund door geluid. Je kunt zien aan de muis of je ergens op kunt klikken, want dan verandert het pijltje in een handje. Er is een duidelijk home knop op de site te vinden, namelijk een huisje. De site is helemaal in het Nederlands. Het is mogelijk om met verschillende wedstrijden mee te doen, bijvoorbeeld SchrijfPrijs en KunstKwast. De SchrijfPrijs is een prijs die je kunt winnen als je een vossenstreek schrijft, dit kan een verhaal, gedicht of strip zijn. De KunstKwast kun je winnen, wanneer je de beste tekening, schilderij of het mooiste knutselwerk maakt.

Leeftijdsadvies

Deze site is voor kinderen vanaf 9 jaar. Op de site Boekie Boekie wordt je door verwezen naar YouTube voor de Boekie Boekie tv, vanaf 9 jaar kunnen kinderen zelfstandig navigeren op het internet. De kinderen moeten al uitgebreide stukken tekst kunnen lezen en dat kunnen ze op 9 jarige leeftijd. Op de site leer je ook een verhaal maken, daarom moeten de kinderen de tekst kunnen verwerken. Dit kunnen kinderen vanaf 9 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Altijd bijten de buren

Altijd bijten de buren

Altijd bijten de buren

Meer weten...

Game 9+ JR

SpangaS de game

SpangaS de game

SpangaS de game

Meer weten...

Game 9+ JR

Girls Go Games: Make-up spellen

Girls Go Games: Make-up spellen

Girls Go Games: Make-up spellen

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren