Productie-detail

Boeken van Sinterklaas.nl

Boeken van Sinterklaas.nl

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Beschrijving inhoud

Op de website "Boeken van Sinterklaas" mag de bezoeker een kijkje nemen in de werkkamer van Sinterklaas. De werkkamer is realistisch weergegeven. Er is veel te zien en door het gebruik van donkerrode kleuren ziet het er een beetje mysterieus uit. Dit wordt versterkt door de muziek die er wordt gespeeld, dit kun je ook uitzetten. Op het eerste gezicht is er niet te zien op welke voorwerpen je kunt klikken, dit wordt pas zichtbaar als je er met de muis langs beweegt. De pijl verandert dan in een handje en wanneer je op het voorwerp klikt komt er tekstuele uitleg over wat voor activiteit er kan worden gedaan.

Je kunt in de werkkamer onder andere verhalen over Sinterklaas lezen, recepten voor bijvoorbeeld pepernoten vinden, filmpjes en foto's bekijken en je kan een bericht op het gastenboek achterlaten. Ook gaat soms onverwachts de telefoon. Er is dan een piet aan de lijn die bijvoorbeeld iets kwijt is en aan de site bezoeker om hulp vraagt. Het is noodzakelijk dat de bezoeker goed kan lezen. De teksten zijn weliswaar voor kinderen geschreven, maar de hoeveelheid is groot en de tekst heeft een redelijk klein lettertype. Daarbij is er geen auditieve ondersteuning mogelijk.

Leeftijdsadvies

Omdat de website veel tekst bevat is het noodzakelijk dat kinderen goed kunnen lezen. Dit leesniveau hebben kinderen bereikt als ze ongeveer 8 jaar zijn. Op deze leeftijd kan een kind schriftelijke instructies op een website lezen. Het gastenboek is in een andere omgeving vormgegeven dan de rest van de site, waardoor je op een andere website kan komen. Bovendien is het achterlaten van een reactie in het gastenboek voor jongere kinderen minder geschikt. De site past dus het meest bij kinderen vanaf 8 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Jetpack Joyride

Jetpack Joyride

Jetpack Joyride

Meer weten...

App 8+ JR

Topo Nederland

Topo Nederland

Topo Nederland

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Droomland

Droomland

Droomland

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren