Productie-detail

Bijbelidee

Bijbelidee

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Beschrijving inhoud

De website ‘Bijbelidee.nl’ is een platte website met een lichtblauwe achtergrond. Op de website zijn kleurpotloden te zien, met daarin tekst en symbolen. Deze kleurpotloden zijn felgekleurd en dienen als de navigatieknoppen van de website. De navigatieknoppen zijn duidelijk omkaderd, het lettertype op de website is groot en de site is erg overzichtelijk. Dit alles zorgt voor een rustig geheel. Naast de kleurpotloden zijn afbeeldingen van kinderen te zien die ballonnen vasthouden. In deze ballonnen staan woorden als: ‘Wat’, ‘Wie’ en ‘Waarom’, die als erop geklikt wordt, de gebruiker informatie bieden over de website. Basisschooldocente Ans Heij – de Boer heeft bijbelidee.nl opgezet, met het doel kinderen kennis bij te brengen over de Bijbel.

De website biedt mogelijkheden om naar (Bijbel)verhalen te luisteren, liedjes te horen en spelletjes te doen. Bij het luisteren naar een verhaal, wordt het verhaal voorgelezen terwijl er bijbehorende prenten te zien zijn in een filmpje. De enige beweging die hierbij te zien valt, is het omslaan van de pagina’s van het getoonde prentenboek. Om een dergelijke activiteit te doen, moet de gebruiker klikken op de titel van het gekozen verhaal/lied, waarna er een nieuw scherm geopend wordt. Via dit scherm is het mogelijk om op andere websites te komen (youtube.com). Ook bestaat er de mogelijkheid om werkbladen te downloaden, die activiteiten met een Bijbelthema bevatten. De aanwezige tekst op de website is kort van stof en goed te begrijpen. Er is een pagina voor volwassenen beschikbaar.

Leeftijdsadvies

De website ‘bijbelidee.nl’ is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen korte, schriftelijke instructies lezen en begrijpen. Zij houden van taal- en rekenspelletjes, knutselen en het oplossen van raadsels. De werkbladen die op deze website te downloaden zijn sluiten hier goed bij aan. Lezen is voor kinderen van 7 jaar een plezierige bezigheid. De aangeboden verhalen zullen hen dan ook zeker aanpreken. Met begeleiding van een volwassene, kunnen ook jongere kinderen genieten van de voorgelezen verhalen en liedjes.

Bijzonderheden

  • De website linkt door naar YouTube, hier is minder geschikt materiaal voor kinderen te vinden.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Sjakie en de grote glazen lift

Sjakie en de grote glazen lift

Sjakie en de grote glazen lift

Meer weten...

Boek 7+ JR

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Carlitos droomt van voetbal

Carlitos droomt van voetbal

Carlitos droomt van voetbal

Meer weten...