Productie-detail

Beugel

Beugel

Website VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
62 waarderingen

Heb jij (binnenkort) een beugel? Lees hier allerlei informatie over beugels en de orthodontist.

Beschrijving inhoud

Na intypen van www.beugel.nl moet eerst een keuze gemaakt worden voor de kids variant. Deze is makkelijk te vinden: het scherm bestaat uit twee screenshots met daaronder “volwassenen” en “kids”. Als intro zien we vervolgens een simpele animatie met icoontjes die de menu's aan duiden. Om op de eigenlijke website te belanden kan op een willekeurig icoontje geklikt worden. De website heeft een platte structuur. Links een home knop en boven een balk met buttons naar de menu´s: Informatie, Filmpjes, Fun, Galerij en Beugel en ik. De website is overzichtelijk en heeft een vrolijke uitstraling met heldere kleuren. Beugel.nl is een initiatief van de Stichting ter Bevordering van de Orthodontie, zoals te lezen is onder de Colofon.

Het meerderendeel van de content vinden we onder het menu Informatie. Dit menu heeft als enige een rij buttons in de sidebar. Na klik op Informatie in de balk lezen we wat we op de website kunnen vinden: Informatie over het gebit, hoe de orthodontist werkt en welke soorten beugels er zijn. De buttons rechts linken naar informatie per onderwerp, bijvoorbeeld “wachtlijsten” of “inschrijving en de eerste afspraak”. Het menu Informatie bevat alleen tekstuele content. Het niveau van de tekst is vrij hoog. Kinderen moeten over een goede leesvaardigheid beschikken om de informatie te kunnen waarderen. Bij Filmpjes vind je clips over beugels en het gebit. Onder “Fun” een boek, een “beugelbekkies” hyves en een game. De Galerij bevat een aantal foto´s van celebrities met beugels en “Beugel en ik” bevat clips door kinderen (jongeren) zelf gemaakt. De Home knop linkt door naar het Filmpjes menu.

Leeftijdsadvies

Als een kind nog in de “wat overkomt me nu, een beugel” fase zit, dan kan het tekstuele gedeelte (Informatie) van de website wat overweldigend zijn. Met een concrete vraag of nieuwsgierigheid naar een onderdeel uit de behandeling of soort beugel, biedt de website meer uitkomst. Beugel.nl bevat namelijk veel informatie. Kinderen krijgen meestal een beugel tussen hun 10de en 12de jaar. Vanwege de nadruk op de tekst en het niveau van de tekst is beugel.nl met name geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De website bevat geen reclame en enkele doorlinks naar externe websites als Wikipedia en beugel.nl voor volwassenen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Gek op Jou!

Gek op Jou!

Gek op Jou!

Meer weten...

Boek 10+ JR

Kerst in de kippenren

Kerst in de kippenren

Kerst in de kippenren

Meer weten...

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...