Productie-detail

Beleef de Lente Junior

Beleef de Lente Junior

Website VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Op deze website van Vogelbescherming Nederland kun je de lenteperikelen van elf vogels op de voet volgen.

Beschrijving inhoud

Op de website “Beleef de lente Junior” kun je tussen 1 maart en 1 juli elf verschillende vogels live via een webcam volgen in hun nest. Het gaat dan om de boerenzwaluw, de gierzwaluw, de grauwe kiekendief, de ijsvogel, de koolmees, de lepelaar, de merel, de oehoe, de ooievaar, de slechtvalk en de steenuil. Vogelbescherming Nederland heeft dit allemaal mogelijk gemaakt om kinderen meer te leren over de vogels. Bij binnenkomst kun je een account aanmaken en aangeven in welke groep van de basisschool je zit. Je komt terecht op een rustige homepage met duidelijk omkaderde vakken. Er wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren van de natuur. Door op de foto van een vogel te klikken, ga je naar zijn pagina.

Voor elke vogel geldt, dat je tijdens het webcammen, kunt chatten met andere vogelliefhebbers. Ook is het mogelijk om het dagboek van de vogel lezen. Daarnaast is het mogelijk om oude clips en/of foto’s terug te kijken en meer informatie te vinden over de vogel. Handig is dat de informatie is aangepast aan je groepsniveau. Als je zelf leuke clips of foto’s hebt, kun je die toevoegen op de website, maar alleen als je een account hebt. Voor het aanmaken van een account worden weinig persoonlijke gegevens gevraagd. Leerkrachten kunnen de lestips gebruiken of zelf plaatsen. Alles wijst voor zich, wel is het voor het dagboek en de achtergrondinformatie van belang dat je kunt lezen. Als je nog niet kunt lezen, kun je je wel vermaken met de webcam, clips en foto’s. De meeste tekst is beschreven in een klein lettertype. Je kunt als gebruiker op een andere website terechtkomen, namelijk de Hyves en Facebook pagina van Beleef de lente Junior. Op de website kun je ook doorklikken naar de webshop van Vogelbescherming Nederland of naar de officiële site van Beleef de lente.

Leeftijdsadvies

Over het algemeen is deze website geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf die leeftijd zoeken ze graag zelf informatie op en kunnen ze de teksten in een kleiner lettertype lezen. Toch kunnen kinderen vanaf groep 1-2 al terecht op deze website, maar dan moeten de ouders toch echt te hulp schieten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

In volle vaart

In volle vaart

In volle vaart

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Rio 2 3D

Rio 2 3D

Rio 2 3D

Meer weten...

Game 8+ JR

Just Dance 3

Just Dance 3

Just Dance 3

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren