Productie-detail

Basta

Basta

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
14 waarderingen

Beschrijving inhoud

De kindersite van het televisieprogramma Basta van AT5 is een vormgegeven als een Hyvespagina. Het televisieprogramma is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van Amsterdamse basisscholen. Hyves is een sociale netwerksite waar gebruikers een eigen profiel kunnen aanmaken met foto's en informatie over henzelf. Om de Hyvespagina van Basta te bekijken is het handig dat de bezoeker zelf ook een Hyvesprofiel heeft, maar veel inhoud is ook te gebruiken zonder ingelogd te zijn. De Hyves van Basta heeft ruim 1300 leden. Als je lid bent, kun je zelf een berichtje ('Krabbel') sturen naar Basta of reageren op de poll of blog. De Basta website voor kinderen is vormgegeven als één omgeving en er zijn geen reclamebanners aanwezig.Wel kun je via links op de homepage van Hyves komen en op profielen van andere leden of Hyves groepen.

Op de pagina van Basta staan reportage filmpjes, afleveringen, foto's en blogs. De bezoekers kunnen hun mening geven over allerlei onderwerpen en zelf filmpjes en foto's aan de pagina toevoegen. De onderwerpen zijn gericht op de actualiteit, de maatschappij en op Amsterdam. Zo zijn er filmpjes te zien over het Nationaal Schoolontbijt, nieuws uit Amsterdam en criminaliteit. Deze filmpjes worden vaak begeleid door kleine stukjes tekst en foto's. Omdat er geen auditieve ondersteuning aanwezig is, is het noodzakelijk dat de bezoeker kan lezen. Op de pagina stellen ook alle medewerkers van Basta zich voor zodat de bezoekers een goed beeld krijgen wie er allemaal aan het programma meewerken. Leden van de Basta Hyves zullen via de 'Wie Wat Waar' op de hoogte blijven van nieuwtjes van het TV programma.

Leeftijdsadvies

Zoals gezegd wordt de website niet auditief ondersteund en is het van belang dat kinderen kunnen lezen. Omdat het lesmateriaal aansluit op lessen van groep 7 en 8 zijn de kinderen uit deze groepen de doelgroep. Vanaf 9 jaar zullen kinderen de website al goed kunnen begrijpen en gebruiken. Op deze leeftijd kan een kind zelfstandig op het internet navigeren, langere teksten op een site lezen en tekst verwerken (handig voor reacties geven). De thema's actualiteit en maatschappij sluiten ook aan bij de leeftijdsfase van 9 jaar en ouder. Het is aantrekklijk om zelf te kunnen reageren op het forum en je eigen foto's of filmpjes toe te voegen.

Jullie mening

Meer van Basta

TV & Film 10+ JR

Basta

Basta

Ook leuk

Website 9+ JR

AvaStars Live

AvaStars Live

AvaStars Live

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Green Dream District

Green Dream District

Green Dream District

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren