Productie-detail

Barbie

Barbie

Website VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
88 waarderingen

Beschrijving inhoud

Barbie is een poppenmerk, uitgebracht door de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel. Op deze website is Barbie de hoofdpersoon. De site is vormgegeven als een huis met verschillende kamers. Zo is er een home, een slaapkamer, spelletjeskamer, TV studio, tuin en een droomkast. Barbie verwelkomt je persoonlijk in alle kamers en bij het betreden van de home pagina. De website bevat kaders waarbij duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de advertenties en de website zelf. De advertenties worden aangeduid met 'AD' ernaast. Door het gebruik van veel kleuren, glitters, spulletjes en bewegend beeld oogt de website redelijk druk. Wel is het fijn dat de site in een overzichtelijk kader is weergegeven, zodat het 1 omgeving is.

De huiskamer van Barbie is geheel naar eigen smaak in te richten. De site bezoeker kan de outfit van Barbie veranderen, een favoriete huisdier kiezen, de muren een andere kleur geven en kiezen uit verschillende ingerichte versies van de kamers. Op de website kunnen met name spelletjes worden gespeeld, waarbij een tekstuele instructie staat. Een paar voorbeelden van games zijn: puzzels, verhalen compleet maken, styling games en muziek maken. Ook zijn er tests aanwezig zoals ‘Welke fashionista ben jij?’ waarin meiden kunnen aangeven hoe ze eruit zouden willen zien als Barbie.Ook is er de mogelijkheid om kleurplaten uit te printen, kunnen bureaubladachtergronden worden gedownload en zijn er hondjes te downloaden voor op je desktop. Alle onderwerpen die meiden dagelijks bezighouden komen op deze site aan bod: familie, vriendinnen, jongens, huisdieren, kleding, make-up, muziek, films, verhalen en spelletjes.

Leeftijdsadvies

De reclame op de website gaat over Barbie en verwijst bijvoorbeeld naar de site van de Barbie Fashionistas (een serie poppen). Ook is er verstopte reclame, zo is er bijvoorbeeld in de televisie een spotje voor een Barbie Nintendo DS spel te zien. De gebruiker kan ook terecht komen op de webshop van Barbie, maar krijgt hierbij wel een advies dit samen met een ouder te bekijken. Via deze website kunnen gebruikers gemakkelijk op andere Barbie gerelateerde website terecht komen. Vanwege de korte schriftelijke instructies bij de spelletjes, is de Barbie website geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De spelletjes zijn op drie niveaus te spelen, waardoor het voor de oudere kinderen ook uitdagend blijft.

Jullie mening

Meer van Barbie

TV & Film 6+ JR

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Barbie Mariposa

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Meer weten...

App 7+ JR

Save the snail

Save the snail

Save the snail

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Happy Feet

Happy Feet

Happy Feet

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren