Productie-detail

Astma Kids

Astma Kids

Website VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De website van Astmakids geeft kinderen en ouders op een interactieve manier informatie over astma.

Beschrijving inhoud

Bij het openen van de website komt de bezoeker in aanraking met egel Prikkel. Bovenin het scherm stelt hij zich middels een korte tekst even voor en geeft hij inhoudelijk kort aan waar de website over gaat. De website is verdeeld in twee delen. In het eerste gedeelte bevindt zich de startknop en zodoende word je doorverwezen naar de leuke dingen. In het tweede deel is informatie te vinden voor een spreekbeurt, kun je lezen en leren over astma door tekst en film, is er informatie voor ouders en kun je er de antwoorden op gestelde vragen vinden en eveneens kun je er zelf een vraag stellen. Ook kan er worden door geklikt naar www.astmafonds.nl. De site blijft in tweeën gesplitst waardoor je dus ook de mogelijkheid hebt om ondertussen bijvoorbeeld het een en ander te lezen onder het kopje 'Over Astma'.

In het midden van het scherm vindt de bezoeker de startknop. Vervolgens kan er een poppetje gekozen worden. Nadien kan er gekozen worden over welk onderwerp je meer zou willen weten. Je kunt kiezen uit; sport en astma, muziek en astma, vakantie en astma, thuis en astma en school en astma. Door op sport en astma te klikken krijg je een vijftal keuzemogelijkheden. Zo kan je onder andere kiezen uit voetbal en tennis. Nadien, door op voetbal te klikken, verschijnt er een groter scherm en heb je de keuze uit een quiz, een film, moppen en toffe tips. De quizvragen moeten zelf worden gelezen en nadien zijn er 3 keuzemogelijkheden. Soms volgt er een korte uitleg. Onderin het beeldscherm bevinden zich de andere vier beschikbare onderwerpen. Hier kan men op klikken. De website beschikt over duidelijke en grote buttons met symbool en tekst. Ieder onderwerp heeft verder dezelfde opzet. Links in het scherm heeft de bezoeker de gelegenheid om terug te gaan naar het hoofdmenu en kan men eveneens teruggaan naar het vorige scherm. Er is geluid aanwezig. Deze kan rechtsboven aan en uit worden gezet. Bij het kopje 'Spreekbeurt' wordt de bezoeker de gelegenheid geboden het een en ander te downloaden, waaronder films, en te bestellen. Er wordt dan een tweede scherm geopend. Ook is er een link naar youtube. Hier vind je eveneens verschillende filmpjes van het Astmafonds. Bij het kopje 'Ouders' zijn er links te vinden naar onder andere het longforum en het VMCE.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar aangezien zij instaat zijn de vele informatie te lezen en te begrijpen. Tevens zullen zij naar alle waarschijnlijkheid al het een en ander weten over astma omdat dit op school vast en zeker al eens ter sprake is gekomen. De filmpjes bevatten verder een duidelijke educatieve uitleg die begrijpelijk is voor deze leeftijdsgroep.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Animals United

Animals United

Animals United

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

BZT Show

BZT Show

BZT Show

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren