Productie-detail

Zapp Kids Top 20

Zapp Kids Top 20

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Een klaslokaal wordt omgetoverd tot een studio. Wat staat er deze week in de Kids Top 20?

30 min. : Zapp. AL. : Za om 08:15 uur en zo om 15:05 uur op Zapp (zie link).

Beschrijving inhoud

Het muziekprogramma “Zapp Kids top 20” wordt gepresenteerd door Monique Smit (zelf Nederlandstalige zangeres, zusje van Jan Smit). In een aflevering loopt Monique Smit een basisschool binnen en stelt de klas voor. Het klaslokaal wordt omgebouwd tot een studio. Er komen in totaal 6 liedjes langs, inclusief stukjes uit de clip. De top 20 is gebaseerd op een hitlijst die kinderen van 6 tot 12 jaar zelf samenstellen door te stemmen via de Kids Top 20 website. De rest van de top 20 wordt opgenoemd door Monique. Dit kunnen Engels- en Nederlandstalige liedjes zijn. Tussendoor zie je de kinderen en Monique dansen en meezingen. De meeste liedjes zijn ingekort. Tussen de liedjes door komen twee artiesten in de studio die worden geïnterviewd en een optreden geven. In iedere aflevering wordt er ook een korte ‘jongens tegen de meisjes’ quiz met drie vragen gespeeld en wordt er met de kinderen gepraat.

Tijdens een liedje komen onderin beeld balkjes met informatie over de artiest, het nummer, of het onderwerp van het nummer. Bij een clip waarin mensen skeeleren, staat bijvoorbeeld: ‘In China gaan politieagenten op skeelers door de stad’. Een balkje met informatie blijft lang genoeg staan om de tekst rustig te kunnen lezen. In een aantal afleveringen vertelt een buitenlandse artiest iets in een kort filmpje, bijvoorbeeld Katy Perry over de film ‘The Smurfs’. Haar uitspraken worden Nederlands ondertiteld. De onderwerpen in interviews met artiesten en de kinderen liggen allemaal in hun eigen belevingswereld. Er worden vragen gesteld als:  ‘Wat zou je meenemen als je voor een week naar een onbewoond eiland moet?’, ‘Wat is je lievelingskleur, lievelingsdier en lievelingseten?’, ‘Waar ben je bang voor?’ en ‘Wat zijn je hobby’s?’.

Leeftijdsadvies

Het is van jongs af aan al aantrekkelijk om zingende, dansende kinderen en/of geliefde artiesten te zien. Muziek spreekt kinderen al snel aan. Vanaf 6 jaar kunnen ze woorden en melodieën van meerdere liedjes onthouden en deze (mee)zingen. Een 6-jarig kind is alleen nog niet in staat om de ondertiteling bij de karaoketeksten, interviews en filmpjes met buitenlandse artiesten mee te lezen. Dit geldt ook voor de info balkjes onderin beeld. Voor het optimaal volgen van dit programma ligt de leeftijd dus iets hoger, ook vanwege het vlotte taalgebruik. "Z@pp Kids Top 20" is daarom geschikt voor kijkers vanaf 8 jaar. Jongere kinderen kunnen wel kijken, maar zullen niet alle informatie meekrijgen.

Jullie mening

Ook leuk

Podcast 8-12 JR

Leesbeesten en Luistervinken

Leesbeesten en Luistervinken

Leesbeesten en Luistervinken

Meer weten...

Game 8+ JR

Petje op Petje af

Petje op Petje af

Petje op Petje af

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Meer weten...