Productie-detail

Zigby

Zigby

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
81 waarderingen

De speelse, vrolijke en avontuurlijke zebra Zigby beleeft allerlei avonturen samen met zijn vriendjes Mickey de meerkat en Pico de parelhoen.

10 min. : Kindernet. : Elke dag om 07:15 uur op Kindernet.

Beschrijving inhoud

"Zigby", een Nederlands gesproken animatieserie, gaat over de speelse, vrolijke en avontuurlijke zebra met de naam Zigby. Hij woont op een tropisch eiland in een jungle gebied, samen met zijn vriendjes Mickey de meerkat en Pico de parelhoen. Zigby heeft altijd hele goede ideeën en zo begint dan ook elk avontuur!

Zigby belandt samen met zijn vrienden vaak in de problemen vanwege zijn 'geniale' ideeën. Om die problemen op te lossen zal Zigby dan ook een oplossing moet bedenken. Zigby ziet er vrolijk uit met zijn rode tuinbroek en zwart witte strepen, en net als zijn vriendjes is het een aantrekkelijk karakter voor kinderen. In diverse aflevering krijgt hij gezelschap, van bijvoorbeeld zijn zebra nichtje Zara, van Celine het nijlpaard of van Klem de kameleon. In bijvoorbeeld de aflevering 'Zigby gaat kamperen' is hij de batterijen voor de zaklamp vergeten. Nichtje Zara, die bang is in het donker, kan hierdoor niet goed slapen. De grote vraag is dan - zoals in iedere aflevering - hoe gaat Zigby dit oplossen?

Leeftijdsadvies

Vanwege de simpele verhaallijn, aantrekkelijke karakters, gemakkelijke dialogen en de simpele humor in beeld, geluid en dialoog is deze animatieserie geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Humoristische zinnen zoals onder andere 'klotsende kokosnoot, wat een pech!' of 'ik vrees dat je ons weer in de puree huppelt', komen geregeld voor. Verder bevat de serie geen spannende elementen en worden er geen moeilijke woorden gebruikt. Een aflevering van Zigby duurt ongeveer tien minuten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-6 JR

In het bos

In het bos

In het bos

Meer weten...

App 4-7 JR

Professor Staal

Professor Staal

Professor Staal

Meer weten...

Boek 4+ JR

De jongen en de walvis

De jongen en de walvis

De jongen en de walvis

Meer weten...