Productie-detail

Zieleman

Zieleman

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Blanco heeft het niet gemakkelijk thuis en denkt bovendien over bijzondere krachten te bezitten...

83 min. : Online beschikbaar. AL. : Deze telefilm is online te bekijken.

Beschrijving inhoud

De jeugdfilm "Zieleman" gaat over de 8-jarige jongen genaamd Blanco. Blanco is een bijzondere jongen, hij verzint 's nachts krachttrucs om problemen op te lossen, hierdoor leeft hij in zijn eigen wereld. Zijn vader is dominee en heeft een eigen kerk in het dorp, maar deze kerk loopt leeg, hierdoor is hij erg gefrusteerd. Blanco's vader en broer Jacob krijgen slaande ruzie en loopt weg van huis. Door dit alles krijgen zijn ouders ook ruzie en is er veel spanning in huis. Blanco doet er alles aan om dit op te lossen door krachttrucs te verzinnen maar het werkt niet. Dan ontmoet hij Ben Zieleman, een bijzondere klusjesman, waarvan Blanco al snel door heeft dat hij een bepaalde gave heeft. Blanco wil graag dat de man hem gaat helpen, de man heeft het echter te druk met zijn eigen leven. Uiteindelijk besluit Blanco de problemen zelf op te lossen.

Het is een spannend verhaal. De hoofdpersoon Blanco richt zich tijdens de film tot de kijker waardoor je je echt in hem kunt verplaatsen, hierdoor wordt de film toegankelijk. In het chronologische verhaal worden scènes snel afgewisseld en soms wordt met tekst in beeld verschillende locaties aangegeven of juist wat Blanco denkt.

Leeftijdsadvies

Qua leeftijd leef- en belevingswereld sluit Zieleman aan bij kinderen vanaf 9 jaar. De problemen in het gezin kunnen deze kinderen beter plaatsen omdat ze bezig zijn met hun omgeving. Ze kunnen zich inleven in Blanco en de problemen die hij ervaart.

Bijzonderheden

Hoofdpersoon Blanco wordt gespeeld door Michael Nierse, die ook bekend is van Dik Trom.

Bekijk Zieleman online

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Blijf!

Blijf!

Blijf!

Meer weten...

Website 9+ JR

iCarly

iCarly

iCarly

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Scheepsjongens van Bontekoe

De Scheepsjongens van Bontekoe

De Scheepsjongens van Bontekoe

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren