Productie-detail

Zeke & Luther

Zeke & Luther

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
80 waarderingen

Beste vrienden Zeke en Luther willen maar 1 ding: professioneel skater worden! En daar hebben ze dan ook alles voor over.

20 min. : Disney XD. AL. : Ma t/m vr rond 07:30, 09:35, 10:00, 16:20 en 22:45 uur, za en zo rond 04:55, 05:55 en 22:45 uur. .

Beschrijving inhoud

“Zeke & Luther” is een soapserie met veel actie,humor en avontuur. Zeke en Luther zijn twee skatende vrienden, al verschillen ze qua innerlijk en uiterlijk erg van elkaar. Zeke is de wat populaire jongen, Luther is minder populair en soms wat apart. Zeke heeft een nieuw buurmeisje gekregen, Olivia. Dit is het meisje van een poster die hij in zijn kamer heeft hangen en die hij nogal knap en leuk vindt. Hij wordt verliefd op haar, maar eigenlijk mag niemand dat echt weten, want dat zou niet ‘cool’ zijn. Als kijker kun je je goed inleven in het wereldje van Zeke en Luther. Terwijl het verhaal zich afspeelt, wordt het af en toe ‘onderbroken’ door Zeke of Luther, die vertellen hoe zij zich voelden of wat zij dachten op dat moment. Er is op dat moment interactie met de kijker.

Zeke probeert altijd alles goed en stoer te doen zodat hij leuk gevonden wordt, en dan vooral door Olivia. Hij doet de meest gevaarlijke stunts met Luther op het skateboard en laat zich zelfs een kledingstuk maken door Olivia. Wanneer Olivia Zeke gaat opmeten voor een vest met cape, schiet Zeke in de stress omdat hij een zweetnek heeft. Hij gooit snel wat talkpoeder over zijn nek, maar dat is veel te veel en het ligt overal in de kamer van Olivia. Met een föhn probeert hij dit op te lossen, maar dan stoot hij tot overmaat van ramp een waardevol beeldje om. Op deze manier werkt Zeke zich wel vaker in de nesten. Vaak is het dan Luther die hem hieruit moet helpen. Bij deze acties volgen de beelden wat sneller en worden versterkt met achtergrondmuziek. Er wordt op een redelijk vlot tempo gepraat, als je goed luistert kun je het volgen. De spelers maken geen gebruik van moeilijke woorden.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, vooral door de inhoud van de serie. Er komen onderwerpen in voor als verliefdheid, jaloers zijn, echte vrienden zijn en het hebben van ruzies met je vrienden maar deze ook weer goed oplossen. Sommige van deze onderwerpen zijn voor jongere kinderen minder goed te begrijpen, omdat dit niet in hun belevingswereld past. Qua beelden en taalgebruik kunnen kinderen van 7 jaar het ook al wel kijken.

Jullie mening

Ook leuk

Game 8+ JR

Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Meer weten...

Boek 8-10 JR

Stop

Stop

TV & Film 8+ JR

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

Meer weten...