Productie-detail

Zefronk

Zefronk

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
86 waarderingen

Wat gaat hond Zefronk allemaal bereiden?

5 min. : Disney Channel. : Wordt momenteel niet uitgezonden op Disney Channel.

Beschrijving inhoud

"Zefronk" is een animatie waarin kinderen op een speelse manier in aanraking komen met eten en koken. Elke aflevering begint met hetzelfde liedje, waarna de hond, Zefronk gaat vertellen wat hij gaat bereiden. Sue, een vogeltje, is daarbij zijn hulpje. Samen laten ze duidelijk in beeld zien welke ingrediënten je allemaal nodig hebt voor dit recept. Ook wordt er op gewezen hoe belangrijk het is om je handen te wassen voor het koken. Daarna gaan Zefronk en Sue aan de slag met hun vrij simpele gerecht, dit doen ze in langzame stapjes, zodat het thuis ook kan worden gemaakt. Maar in elke aflevering ligt de kat, Dom op de loer. Hij probeert namelijk het gerecht op te eten. Dom is een slimme kat en het lukt hem dan ook altijd, om op een sluwe manier het gerecht op te eten. Het programma eindigt dan ook altijd met een boze Zefronk die door de hele keuken, Dom achterna zit.

Het taalgebruik is vrij eenvoudig en op een rustig tempo. Moeilijke woorden worden vaak uitgelegd met beeld. Zo worden de woorden blender en ingrediënten uitgelegd, door deze te laten zien. Daarnaast is er veel communicatie met de kijker, doordat Zefronk uit wil leggen hoe je het gerecht moet maken. Hij stelt vragen en praat tegen de kijker over hoe je iets het beste kan doen.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van "Zefronk" hebben een vaste structuur en zijn daarom voor kinderen makkelijk te volgen. Moeilijke woorden worden vaak in beeld uitgelegd en zijn daardoor voor de kijkers toch te snappen. Omdat gaat over het maken van verschillende simpele gerechten, is de serie geschikt voor de leeftijd vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Harry en Toto

Harry en Toto

Harry en Toto

Meer weten...

App 4+ JR

Sprookjesboom: Assepoester

Sprookjesboom: Assepoester

Sprookjesboom: Assepoester

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren