Productie-detail

Zappmissie

Zappmissie

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Ken je het programma ?Het verborgen eiland?? Tien Zapp-presentatoren gaan op zoek naar de zes vermiste kinderen in 'Zappmissie'.

20 min. 2014-09-06 14:45:00. Zapp. 9. Elke zaterdag om 14.45 op NPO Zapp.

Kenmerken

  • Interactieve televisieserie
  • 20 minuten per aflevering
  • Spanning
  • Probleem oplossen

Beschrijving inhoud

De serie ‘Zappmissie’ sluit aan bij de serie ‘Het verborgen eiland’. In 'Het verborgen eiland' vaart een gezin met zes kinderen naar Schiermonnikoog. Als de kinderen uiteindelijk stranden op een onbewoond eiland beleven zij daar een hoop avonturen. In 'Zappmissie' krijgen de verschillende presentatoren van Zapp hier hoogte van als ze op vakantie zijn. Ze starten gelijk een missie om de kinderen te gaan zoeken. Maar dan blijkt dat aanwijzingen worden vervalst door één van de presentatoren. Kinderen kunnen via de website van 'Het verborgen eiland' de presentatoren helpen de kinderen te zoeken. Zullen de kinderen uiteindelijk worden teruggevonden?

In deze serie wordt steeds geschakeld tussen de presentatoren. Pepijn van de 'BZT show' wordt de leider in het Zapp hoofdkwartier. De andere presentatoren doen onderzoek in de omgeving. De hoofdpersonen zijn dynamische karakters, zij maken namelijk een ontwikkeling door. Een van de presentatoren speelt een diepgaand karakter, omdat hij of zij de missie probeert te dwarsbomen en dus twee kanten heeft. Er wordt vaak snel gewisseld van camerastandpunt en er wordt snel gesproken, waarbij regelmatig in dialogen met veel tekst. Daarnaast is tijdens veel beelden spannende muziek te horen en wordt veel gebruik gemaakt van effectgeluiden. Door de sfeermuziek op de achtergrond kan er echt meegeleefd worden met de karakters. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Iedere aflevering eindigt met een cliffhanger.

Leeftijdsadvies

Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Producties over avontuurlijke mysteries sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf 9 jaar. Bovendien zijn kijkers rond deze leeftijd kritischer ten aanstaande van spanning in series. Ze weten in hoeverre de griezelige beelden echt zijn, voor jongere kinderen is dit gedeelte nog te spannend. De situaties bevatten soms diepgaande elementen die niet gelijk zichtbaar zijn voor de kijker. Dit heeft vaak betrekking op emoties of karakters. Kinderen van 9 zullen dit goed oppakken. Ook kunnen zij het snelle beeldtempo en de vlot gesproken dialogen aan.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Niek de Groot kladt erop los

Niek de Groot kladt erop los

Niek de Groot kladt erop los

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

School of Rock

School of Rock

School of Rock

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...