Productie-detail

Yoohoo & Friends

Yoohoo & Friends

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Yoohoo en zijn vrienden Pammee, Chewoo, Lemmee en Roodee wonen op planeet Yootopia. Samen zorgen ze voor de 'Boom van het Leven'.

12 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

Yoohoo woont op de planeet Yootopia. Zijn vriendjes heten Pamee, Chewoo, Lemmee en Roodee. Samen zorgen ze voor de “Boom van het leven”. Als plots alle blaadjes van boom vallen wordt het donker en duister op Yootopia. Yoohoo en zijn vriendjes nemen hun taak serieus en gaan om de planeet te redden op zoek naar levenszaadjes voor nieuwe groene blaadjes. Tijdens de reis beleven ze veel avonturen. Samen kunnen ze alles aan, dus ook spannende belevenissen lopen altijd goed af. Elke aflevering begint met een liedje. Yoohoo en zijn vriendjes komen telkens voor een andere uitdaging of probleem te staan. Roodee denkt bijvoorbeeld dat zijn vriendjes hem niet meer nodig hebben. Al snel ontdekt hij dat het samen veel leuker is dan alleen. Zo heeft elke aflevering een ander thema. Andere thema´s kunnen zijn: samen kun je meer oplossen dan alleen, eerlijkheid duurt het langst, ruzies kun je maar beter meteen uitpraten.

Yootopia is een mooie en kleurrijke planeet. In de serie wordt vrij veel en snel gesproken, af en toe gebruiken de personages ook moeilijke woorden. Sommige woorden en uitspraken worden even herhaald. De vele muziekjes en effectgeluidjen zorgen voor een levendig verhaal. Vaak vertelt een personage hoe hij of zij zich voelt. “Ze merken niet eens dat ik er niet ben. Misschien hebben ze me helemaal niet zo hard nodig als ik denk”. Dit zorgt ervoor dat het verhaal goed te volgen is.
Ook emoties als boosheid, verdriet of blijdschap zijn duidelijk te zien in de gezichten van Yoohoo en zijn vriendjes.

Leeftijdsadvies

Het belangrijkste thema in Yoohoo and Friends is vriendschap. Kinderen vanaf 4 jaar leren verschil zien tussen mensen, uit zijn gevoelens en kan bezitterig zijn ook ontstaat er rivaliteit ontstaat en jaloezie tussen kinderen. “Goed” en ”slecht” gedrag gaat us een grotere rol spelen. Omdat de serie inspeelt op samenwerken past het dus goed bij kinderen in deze leeftijdscategorie, ook omdat er interactie is met de kijker. Ook 5-jarigen zullen nog plezier beleven aan de serie omdat het een avontuurlijke setting heeft.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Storm

Storm

TV & Film 4-7 JR

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Hoobs

De Hoobs

De Hoobs

Meer weten...