Productie-detail

X-Factor

X-Factor

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
77 waarderingen

Wie wint de talentenshow, en wordt de nieuwe X-factor?

83 min. : RTL 4. AL. : Op dit moment wordt dit programma niet uitgezonden.

Beschrijving inhoud

"X Factor" is een televisieprogramma waarbij wordt gezocht naar iemand die niet alleen goed kan zingen, maar ook de 'X Factor' heeft. Mensen met de 'X Factor' hebben nét dat beetje extra hebben om een ster te worden. Bijvoorbeeld een goede uitstraling of een goede persoonlijkheid. Iedereen vanaf 15 jaar kan zich opgeven voor dit programma en daarom zijn er veel verschillende mensen te zien. Het programma is opgedeeld in drie fasen, allereerst de audities in de Heineken Music Hall, vervolgens komt de X Campus en in de laatste fase komen de liveshows aan bod. De beste zangers uit de audities worden in de X Campus verdeeld in de volgende categorieën: jongens t/m 25 jaar, meiden t/m 25 jaar, groepen en de categorie deelnemers 26 jaar en ouder. Deze categorieën worden verdeeld onder de juryleden en uiteindelijk blijven er per categorie drie kandidaten over voor de liveshows. In deze liveshows valt er steeds één kandidaat of groep af, dit wordt mede bepaald door de kijker, deze wordt opgeroepen om te stemmen via sms of door te bellen.

De jury beoordeelt de kandidaten niet alleen op zang, maar ook op uiterlijk en de presentatie. De jury laat duidelijk blijken wat zij vinden van een optreden, daarbij reageren ze soms ook sarcastisch. Opmerkingen zijn bijvoorbeeld: 'Wat zie jij er uit!' en 'Je sloeg compleet de plank mis', maar ook positieve opmerkingen als: 'Geen twijfel meer mogelijk, jullie zijn de beste!' Daarnaast wordt er vlot gesproken met af en toe moeilijk woordgebruik, er worden woorden gebruikt als 'looks' en 'outfit' en ook worden er woorden gebruikt uit het vakgebied zoals 'add lips' en 'harmonieën'.

Leeftijdsadvies

"X Factor" is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De jury neemt geen blad voor de mond bij het commentaar. Het kind moet het commentaar op de juiste manier opvatten en weten dat niet alles wat de jury zegt 'normaal' is om tegen iemand te zeggen. Een kind vanaf 9 jaar kan hier kritisch naar kijken. Vanaf 10 jaar krijgen kinderen interesse voor beroemdheden, iets wat bij jongere kinderen nog minder speelt. Ook zullen jongere kinderen niet goed beseffen dat er kosten zijn verbonden aan het stemmen op je favoriet door te sms'en of te bellen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Naranjina en de Kadekapers

Naranjina en de Kadekapers

Naranjina en de Kadekapers

Meer weten...