Productie-detail

Wonder School

Wonder School

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Altijd al zelf willen toveren? Dit is je kans! Kijk snel en leer de meest leuke trucs.

11 min. 2015-01-04 15:30:00. JustProductions. AL. :30 uur bij Telekids op RTL8.

Kenmerken

  • Televisieprogramma
  • 11 minuten
  • Amusement
  • Trucs, probleem oplossen

Beschrijving inhoud

Wonder School is een programma waarbij Wardo de Verwonderaar trucs laat zien en een van deze trucs ook uitlegt. Elke aflevering duurt zo’n tien minuten en bestaat uit dezelfde structuur. Elke aflevering heeft dezelfde opbouw, maar zijn los van elkaar te kijken. Wanneer je een mist is dit geen probleem.

Het programma begint met een leuk, betoverend lied waarin eigenlijk al kort wordt gezongen wat voor programma het is. De wereld van illusie wordt uitgelegd van A tot Z. Ook krijg je een rondleiding door de wonderkamer van Wardo de Verwonderaar. Elke aflevering begint met een wonder uit ‘het boek’. Dit boekt helpt bij het oplossen van een probleem of verduidelijken van een oud wonder. Vervolgens gaat Wardo zijn telefoon af en heeft hij een afspraak. Tijdens deze afspraakjes komt hij in het Wondertheater in Kids Wonderland, waar kinderen hun meest wonderlijke wonder aan Wardo willen laten zien. Als zij de truc goed hebben uitgevoerd, verdienen zij een wonderlijk Wonderdiploma. Tot slot is er het 'wonder van de dag'. Dit is een truc die wordt uitgelegd aan de kinderen. Doordat Wardo voorwerpen gebruikt die iedereen in huis heeft, kunnen de kinderen meteen zelf aan de slag.

Leeftijdsadvies

Het programma is aan te raden voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Wonder School is een programma voor alle leeftijden, maar de trucs zijn pas goed te begrijpen als de kinderen wat ouder zijn. Het programma is beperkt in tijd, waardoor dit goed binnen de spanningsboog van het jonge kind past. Wardo staat centraal in elke aflevering, de kinderen herkennen hem snel en weten hoe de chronologie in het verhaal zal zijn. Doordat er voorwerpen worden gebruikt die iedereen in huis of op school heeft, kunnen de kinderen direct zelf meedoen en oefenen.

Mening recensent

Ik vind het een erg leuk programma, omdat het je erg amuseert. Elke aflevering duurt ongeveer maar tien minuten, waardoor het interessant blijft om naar te kijken. Wardo laat geinige trucs zien en legt wonderen van vroeger uit. In elke aflevering wordt aandacht besteed aan het Wondertheater, waarin kinderen hun trucs laten zien. Dit sluit op een goede manier aan bij de belevingswereld van de kinderen. De truc die wordt uitgelegd, maakt het programma compleet. Zeker een aanrader!

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Mathilda

Mathilda

Mathilda

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Finn

Finn