Productie-detail

Wolleke

Wolleke

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
51 waarderingen

Wolleke is een nieuwsgierig lammetje dat geen zin heeft om bij de andere schapen in de stal te blijven.

7 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

"Wolleke" is een animatieserie over Wolleke het schaap dat steeds een nieuw avontuur beleeft in de natuur. In de serie komen ook andere dieren voor: de groene vogel, Bolleke het bruine schaap, de schildpad, 3 vogels en Joey het konijn. Wolleke heeft in het begin van een aflevering altijd een probleem dat opgelost moet worden.

Het is bijvoorbeeld op een dag erg warm en Wolleke kan geen manier vinden om af te koelen. Hij loopt langzaam langs zijn dierenvrienden en krijgt tips, maar geen een helpt écht. Het laatste dier dat hij tegenkomt heeft de beste tip: zwemmen in het meer. Een probleem wordt altijd samen opgelost, omdat je samen meer kunt dan alleen, dit is een belangrijke boodschap die elke keer naar voren komt.

Leeftijdsadvies

Een vertelstem begeleidt het hele verhaal, dus zegt ook wat de dieren in het verhaal zeggen. Soms vraagt ze de kijker ook iets, waardoor de kijker mee gaat denken met het verhaal of een probleem. De stem praat erg langzaam waardoor je de woorden duidelijk kunt verstaan. Er komen eenvoudige woorden in voor. Wanneer de kijker een woord niet kent, kan de kijker het verhaal nog steeds volgen doordat hetzelfde in beeld gebeurt. Om deze redenen is de serie geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Website 2+ JR

nijntje

nijntje

nijntje

Meer weten...

Boek 2+ JR

Hoera, ik ga naar de speelzaal!

Hoera, ik ga naar de speelzaal!

Hoera, ik ga naar de speelzaal!

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Pipa Panda

Pipa Panda

Pipa Panda

Meer weten...