Productie-detail

Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!

Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

Woezel en Pip hebben het verjaardagscadeau voor Wijze Varen goed verstopt. Tenminste... Wie heeft het cadeau en waar is hun speelgoed gebleven?

70 min. 2016-01-20 00:00:00. Dromenjager BV. AL. Vanaf 20 januari 2016 in de bioscoop.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • Getekende animatiefilm
  • Woezel & Pip
  • Hondjes, spullen kwijtraken, opruimen, vriendschap
  • Nederlands gesproken

Beschrijving inhoud

In Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! hebben het bekende duo Woezel en Pip het prima naar hun zin in de Tovertuin. Binnenkort is het feest, want dan is Wijze Varen jarig. Ze hebben een cadeau, want zonder cadeau is er geen feest, toch? Ze verstoppen het goed. Maar dan is het cadeau opeens verdwenen! Wijze Varen vertelt over de Sloddervos. Die heeft natuurlijk het cadeau en ook hun speelgoed! Woezel en Pip gaan samen met hun beste vrienden Buurpoes, Charlie, Molletje en Vlindertje op zoek naar de Sloddervos. Dat is een groot avontuur.

Na de boekjes, theatervoorstellingen, de app, website en de tv-serie is nu ook de Woezel & Pip-film een feit. De film lijkt op de serie. Hij is net zo kleurrijk en is ook getekend. Ook hier komen maar zeven personages in voor en speelt alles zich af in en rondom de Tovertuin, waardoor het verhaal overzichtelijk blijft. Er wordt heel duidelijk gesproken, met veel intonatie en makkelijke woorden. Het belangrijkste thema dat wordt behandeld is vriendschap, die tussen Woezel en Pip en hun beste vrienden. Emoties spelen ook een rol en er is een moraal: geef niet gelijk iemand anders de schuld als je iets kwijt bent, waarschijnlijk ben jij zelf de sloddervos! Met deze film leren kinderen bovendien wat de uitdrukking 'sloddervos' nou eigenlijk betekent.

Leeftijdsadvies

Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De film is (net) niet te lang (70 minuten) en heeft een vrolijk karakter. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en de personages spreken duidelijk. Samen met de 2D-tekeningen zorgt dit voor een leuke film voor jonge kijkers.

Mening recensent

Wat een schattige film! Voor jonge kinderen erg leuk. Als ze nog niet fan waren van Woezel en Pip worden ze dat na het zien van de film waarschijnlijk wel. Het leuke aan de Nederlandse film is bovendien dat het niet een 'dure' 3D-animatie is, maar dat met simpele 2D-animaties al een groot avontuur kan worden verteld.

 

 

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Timmy Tijd

Timmy Tijd

Timmy Tijd

Meer weten...

Boek 2+ JR

Zaterdag

Zaterdag

Zaterdag

Meer weten...

App 2+ JR

Prentenboek Pansjo - Buik

Prentenboek Pansjo - Buik

Prentenboek Pansjo - Buik

Meer weten...