Productie-detail

Wobbly Land

Wobbly Land

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
54 waarderingen

Bomen maken een piepgeluid als ze worden geknuffeld en er groeit gras op de zon. Dit kan natuurlijk alleen maar in Wobbly Land.

5 min. : JimJam. : Ma t/m vr 06:30, 10:40, 15:30 en 17:35 uur, za en zo om 06:30 en 15:30 uur.

Beschrijving inhoud

"Wobbly Land" is een animatieserie over de figuren Wobbly Red Man, Num Num, Layla, Dadden-ga, Peacock, Donky Lamb en Small Grey die in Corley Snake Road wonen. Samen met drie elfjes wonen zij in hun eigen 'Wobbly Land', waar het wel heel bijzonder is. Bomen maken een piepgeluid als ze worden geknuffeld, het gras kan als deken worden gebruikt, en er groeit gras op de zon. In iedere aflevering komen alle figuren voor. Soms komen er ook andere figuren in voor zoals eenden, een schaap, vogels of fantasiefiguren.

De figuren in "Wobbly Land" praten in een fictieve taal, door te brabbelen en geluiden te maken. Een voice-over vertelt het verhaal in korte, eenvoudige zinnen. Eerst wordt verteld wanneer het verhaal zich afspeelt, bijvoorbeeld in de zomer, de winter, in de ochtend of de middag. Vervolgens komen alle figuren in beeld, waarbij wordt verteld wat ze aan doen zijn. De gezichtsuitdrukkingen van de figuren, maken duidelijk hoe ze zich voelen. Ze maken bijvoorbeeld een krans van madeliefjes, wat bij de een niet lukt en bij de ander wel. De gezichtsuitdrukking en geluiden geven de gevoelens aan, en de voice-over vertelt ook wat er aan de hand is. Naar aanleiding van een 'probleem' per aflevering, gaan alle figuren meedenken over een goede oplossing. Uiteindelijk komen ze er met zijn allen uit, is iedereen vrolijk en heeft het verhaal een positieve afsluiting.

Leeftijdsadvies

In een aflevering leert de kijker begrippen als klein, groot, meer, minder, evenveel, hard en zacht. Maar ook verschillende gevoelens zoals blij, boos, verdrietig en teleurgesteld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de verschillende dagdelen en seizoenen. Deze begrippen en gevoelens komen voor in alledaagse situaties als eendjes voeren, spelletjes spelen, samen eten en muziek maken. Door het eenvoudige taalgebruik zonder dialogen is de serie geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het beeld is met weinig details vormgegeven, en kijkers vanaf 2 jaar zullen de vrolijk gekleurde, grappige figuurtjes aantrekkelijk vinden.

Jullie mening

Ook leuk

App 2-6 JR

Kidiyo

Kidiyo

Kidiyo

Meer weten...

Boek 2+ JR

nijntje tekent speelgoed

nijntje tekent speelgoed

nijntje tekent speelgoed

Meer weten...

Boek 2+ JR

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Meer weten...