Productie-detail

Winx Club

Winx Club

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

De feeën van de Winxclub redden in elke aflevering de wereld van gemene feeën en heksen.

22 min. : Nickelodeon. 6. : Ma t/m vr om 15:00 uur, za en zo om 16:55 uur.

de winx club is een groep meisjes.
maar het zijn geen gewone meisjes.
ze zijn ook een fee!
ze komen van een planeet.
maar ze gaan op aarde naar school.
en ze wonen ook op aarde.
zonder hun ouders.
op aarde zijn ook boze feeën.
de winx club vecht tegen hen.
de winx club is elke zondag op tv.
soms is de winx club lastig te snappen.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

"Winx Club" is een animatieserie over een groepje meiden die allemaal een fee zijn. Zij komen van verschillende planeten zoals 'Domino' en 'Solario'. In de serie gaan ze op aarde naar de feeënschool. De feeën moeten de wereld redden van vervloekingen van de gemene feeën. Daarbij moeten zij ook vaak naar een van de planeten toe. Naast het redden van de wereld hebben de feeën ook hun eigen leventje zoals een normale puber. Wat wel anders is, is dat de feeën op school wonen, zonder hun ouders.

Aan het begin van iedere aflevering wordt teruggeblikt naar de vorige aflevering. Je ziet fragmenten waarbij een voice-over kort en bondig de beelden toelicht. Het einde van een aflevering heeft een cliffhanger. De voice-over verklapt al een klein beetje wat er in de volgende aflevering zal gaan gebeuren maar houdt het spannend. In de serie wordt veel gebruik gemaakt van effectgeluiden, sfeergeluiden en achtergrondmuziek. Vooral bij momenten waarop het spannend wordt. Naast het geluid wordt er ook gespeeld met de kleuren. Bij de feeën zie je vooral vrolijke kleuren, maar wanneer in de wereld van de gemeneriken is alles duister en grauw. Omdat de feeën het kwaad tegen moeten gaan, gebruiken zij ook geweld. Dit gebeurt in de vorm van speciale krachten waarover zij beschikken. Dat zijn bijvoorbeeld vuurballen of stralingen. Je kunt alleen aan de gezichten van de karakters zien dat iets pijn doet, er zijn geen verwondingen te zien. De gevechten lopen voor de feeën uiteindelijk altijd goed af.

De karakters spreken erg vlot en soms in lange dialogen. Daarbij maken ze af en toe gebruik van moeilijkere woorden zoals 'stuwkracht', 'verkenningsvliegtuig’, 'hyper' en 'ultra'. Deze woorden worden niet uitgelegd. De beelden volgen snel op elkaar en er wordt vaak gewissseld  tussen plekken. Je bent van de ene op de andere seconde van het vliegtuig, in de school, en vervolgens op een andere planeet.

Leeftijdsadvies

Deze serie "Winx Club" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ondanks dat hun geloof in magie en daarmee feeën afneemt zal het in combinatie met avontuur en actie deze kinderen nog wel aanspreken. Omdat helden voor 6-jarige kinderen ook nog heel belangrijk sluit de serie hierop aan. Er moet wel goed opgeket worden op wat er wordt gezegd omdat er erg vlot gesproken wordt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Toy Story 2

Toy Story 2

Toy Story 2

Meer weten...

App 6+ JR

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

Meer weten...

Uitje 6-11 JR

De eigenwijze kinderen van Annie

De eigenwijze kinderen van Annie

De eigenwijze kinderen van Annie

Meer weten...