Productie-detail

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Er speelt een duister geheim in de magische wereld, waardoor heksen en feeën in een spannend, magisch avontuur tegenover elkaar komen te staan.

85 min. : Film op DVD. 6.

In de magische wereld speelt een duister geheim. Daardoor gaan de heksen en feeën de strijd met elkaar aan.

De feeënschool wordt feestelijk geopend. De meiden van de Winx Club zijn ook op het feest. Dan komen gemene heksen het feest verstoren. Het blijkt dat in de magische wereld een duister geheim speelt. Daardoor ontstaat een spannend avontuur, waarin de feeën en heksen tegen elkaar strijden. De heksen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de feeën hun krachten kwijt zijn. De hulp van de Winx Club is nodig om alle tegenstand te overwinnen en het magische koninkrijk te redden.

“Winx Club - Magisch Avontuur” is een film met veel fantasie en magie. Er zitten veel Nederlandstalige liedjes in. Het verhaal is nogal ingewikkeld.

De DVD duurt 85 minuten en is Nederlands gesproken.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

Dit avontuur speelt zich af in een magische wereld met feeën, heksen en stoere helden. De film hoort bij de animatieserie "Winx Club". Op de planeet Magix is Alfea de magische school voor feeën. Op het openingsfeest van de school zijn uiteraard ook de meiden van de Winx Club (oude, bekende studenten van Alfea) uitgenodigd. De feeën Stella, Flora, Layla, Tecna en Musa zijn dit keer niet compleet zonder Bloom, de oprichtster van de Winx Club. Als het feest van start gaat, zijn daar de gemene heksen die de boel komen verstoren. De heksenzusjes Icy, Darcy en Stormy noemen zichzelf Trix en veranderen bijvoorbeeld de aanwezige feeën in kikkers. De heksen komen van een andere planeet en gaan daar naar de Wolkentoren school, waar ze het heksenvak leren.

De stoere fee Bloom is geadopteerd. Haar echte ouders zijn Marion en Oritel: de koning en koningin van Planeet Domino. Bloom is in dit avontuur met haar echte ouders herenigd, waar ze als prinses een luxe leventje leidt. Toch heeft ze het niet zo op dat 'prinsessen gedoe'. Als Sky, de prins van het Eraklyon koninkrijk, haar ten huwelijk vraagt is Bloom helemaal in de wolken. Alles lijkt op rolletjes te lopen, todat aan het licht komt dat er in de magische wereld een duister geheim speelt. Er ontstaat een spannend, magisch avontuur waarin de feeën en heksen een verschil van dag en nacht zijn en tegen elkaar strijden. De heksen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de feeën al hun krachten kwijt zijn. Voordat de zwarte magie de overhand zal nemen, moet de Winx Club samen met Bloom en Sky en hun vaders alle tegenstand overwinnen om alle positieve krachten weer terug te brengen in Magix. 

Leeftijdsadvies

In "Winx Club - Magisch Avontuur" is de wereld van de feeën vrolijk gekleurd en vol met positieve magie. In de duistere, grauwe heksenwereld overheerst zwarte magie. De onderlinge strijd tussen de twee uit zich in gevechten waarbij speciale krachten worden gebruikt. Met vuurballen of stralingen vallen ze elkaar aan. Het duistere geheim dat in deze film speelt, kan enigzins lastig te begrijpen zijn. Het gaat om belangen van twee koninkrijken en keuzes die in het verleden een rol speelde. Deze film past het best bij kijkers vanaf 8 jaar, omdat zij een beter inzicht hebben in karakters en relaties onderling. Een mysterieus avontuur over goed en kwaad past bij deze leeftijd. Naast de enigszins lastige verhaallijn, is de film vooral kleurrijk, fantasierijk, magisch en vol Nederlandstalige liedjes.

Bijzonderheden

"Winx Club - Magisch Avontuur" wordt zowel in 2D als 3D in de bioscoop aangeboden. Georgina Verbaan, Jennifer Ewbank en Birgit Schuurman verzorgen de stemmen van enkele karakters in deze film.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Meer weten...

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Gilfactor

De Gilfactor

De Gilfactor

Meer weten...