Productie-detail

Winter Wonderland

Winter Wonderland

TV & Film VANAF 5 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
76 waarderingen

Beleef de winter samen met je favoriete Disney figuren.

47 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Deze DVD is een compilatie van zeven verschillende korte Disney animatiefilms. Het menu van de DVD toont een 'winter wonderland': een grote stad met sneeuw bedekt, en in ieder huis of gebouw sfeervolle lichtjes. Voordat een filmpje begint, zingen de verschillende Disney figuren 'Jingle Bells'. Bij de start van een film wordt er op het winter wonderlandschap ingezoomd op de plek van het gekozen verhaal.

Bij iedere film wordt veel gebruik gemaakt van achtergrondmuziek, wat het verhaal versterkt. De Disney figuren zorgen voor humor in de vorm van beeld en geluid. Sommige gebeurtenissen en handelingen worden lichtelijk overdreven om er de nadruk op te leggen. Daarnaast eindigt ieder verhaal met een goede afloop.

Leeftijdsadvies

De acht korte films zijn over het algemeen geschikt voor kijkers vanaf 5 jaar. Daarbij is 'De legende van koning Arthur' een uitzondering, met een leeftijdsadvies van 6 jaar. Voor kinderen van 4 jaar zijn de beelden en liedjes ook aantrekkelijk, maar daarbij zal het verhaal lastig te volgen zijn.

Bijzonderheden

In het kort een samenvatting van de verschillende films:

 • 'Liefde bloeit ook op in de kou'. Een man en een vrouw en twee konijnen beleven beide hetzelfde liefdesavontuur. Er wordt nauwelijks gesproken. In het begin en aan het eind wordt er een lied gezongen. Hierin komen moeilijke woorden voor, maar de boodschap komt over zonder begrip van de woorden. - 'Bambi voor het eerst in de sneeuw' Bambi ontdekt sneeuw en ijs, samen met Stampertje, het konijn. Er is nauwelijks spraak, wanneer er wel wordt gepraat, wordt er gepraat in eenvoudige, korte zinnen.
 • 'Pablo de Pinguin'. Pablo woont op de zuidpool, maar heeft het daar altijd koud. Hij onderneemt van alles om uiteindelijk op een warm eiland terecht te komen. Een voice-over vertelt het verhaal. Hij praat bijna de hele tijd. Soms wordt er snel gepraat en met moeilijke woorden. Door beeld is het verhaal goed te volgen. De figuren praten niet. Door geluid worden de emoties en het verhaal duidelijk.
 • 'De legende van koning Arthur'. Een arm jongetje, het hulpje in het kasteel, wordt op een dag tot schildknaap benoemd. Hij moet ervoor zorgen dat de ridder bij het gevecht het goede zwaard krijgt. Hij is het zwaard vergeten en trekt uiteindelijk een zwaard uit ‘de’ steen. Hierdoor wordt hij koning. Er wordt veel en redelijk snel gesproken. Ook worden er moeilijke woorden gebruikt. Deze korte film is daarom geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • 'Belle en het Beest: Een betoverd kerstfeest'. Belle zingt over kerst. Hierbij loopt ze door een kasteel en gaan er allerlei voorwerpen mee dansen (kerstballen, kandelaar en andere kerstversiering). Het beeld en geluid is aantrekkelijk voor kijkers vanaf 5 jaar.
 • 'De sprinkhaan en de mieren'. Een verhaal over een sprinkhaan die de hele zomer alleen maar plezier aan het maken is, terwijl de mieren heel hard werken om voor de winter genoeg eten te hebben. Wanneer het eenmaal winter is, kan de sprinkhaan zijn eten niet op tijd vinden en belandt hij bij de mieren. Hier moet hij wel voor werken. In dit filmpje wordt nauwelijks gesproken. Af en toe zingt de sprinkhaan: duidelijk en verstaanbaar met eenvoudige woorden.
 • 'Mickey en Pluto - wees lief voor de dieren’. Pluto snuffelt rond in de sneeuw en hoort een katje miauwen. Hij redt het katje, deze wordt vervolgens door Mickey erg verwend. Pluto kan dit niet goed hebben en verzint allerlei gemene plannetjes om het katje het huis uit te krijgen. Uiteindelijk loopt alles goed af en kunnen Pluto en het katje het toch nog met elkaar vinden. Er wordt gepraat door Mickey's en Pluto’s ‘gedachten’ (de engel en de duivel). Deze figuren praten duidelijk en langzaam. Soms worden er woorden gebruikt die kinderen van 5 jaar niet gebruiken. Wel kan het verhaal goed worden gevolgd door een kind van 5 jaar doordat met beeld en achtergrondmuziek alles duidelijk wordt.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Tom Duimpje & Duimelijntje

Tom Duimpje & Duimelijntje

Tom Duimpje & Duimelijntje

Meer weten...

Game 5+ JR

Robbie Konijn - Buitelen in Ballonstad!

Robbie Konijn - Buitelen in Ballonstad!

Robbie Konijn - Buitelen in Ballonstad!

Meer weten...