Productie-detail

Wingin' It

Wingin' It

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
58 waarderingen

Porter is een zestien-jarige engel-in-opleiding die probeert om Carl de populairste jongen van de school te maken.

25 min. : Nickelodeon. : ma t/m vr om 12:30, 21:45 en 02:05 uur.

Beschrijving inhoud

Wingin' it is een Canadese comedy serie over Carl Montclaire en Porter Jackson. Carl heeft wat moeite zijn plek te vinden op zijn school, Bennett High. Veel lijkt mis te gaan. Gelukkig kan Porter hem helpen. Porter is niet zomaar een jongen; hij is een engel in opleiding. Zijn taak is Carl meer zelfvertrouwen te geven en hem de populairste jongen van school te maken. Als hij hier in slaagt krijgt hij zijn vleugels. Andere personages zijn Dr. Cassabi, werkzaam op Bennett High, maar eigenlijk vooral begeleider van Porter en zijn wasbeer Dennis. Verder spelen klasgenoten Brittany, Jane, Alex en Serge een rol en komen de moeder en het zusje van Carl regelmatig voor. Elke aflevering staat Carl voor een uitdaging. Hij zet zich soms voor schut, maar met hulp van Porter weet hij het uiteindelijk tot een goed einde te brengen en zichzelf iets populairder te maken op school. Daar is wel wat magie voor nodig.

In elke aflevering van Wingin' it breken personages meerdere keren uit het verhaal om de kijker toe te spreken. Ze vertellen wat ze zich afvragen, waar ze zich over verwonderen of delen grappige informatie. Wingin' it maakt veel gebruik van taalgrapjes en ironische humor. De serie is nagesynchroniseerd. Personages spreken snel en ook het ritme van de beelden is snel. Als Porter magie gebruikt zien we speciale effecten. Wingin´it gaat over realistische onderwerpen en personages. De pratende wasbeer en rol van Porter zorgen voor een magisch tintje.

Leeftijdsadvies

De thematiek van Wingin' it sluit aan bij de sociaal emotionele beleving van kinderen van 10 jaar. Voor deze leeftijdsgroep wordt het belangrijk deel uit te maken van een groep en populair te zijn op school. Kinderen van 10 waarderen ironie in taal. Ze identificeren zich met realistische personages en situaties. Als een personage zichzelf voor schut zet zien ze daar de humor wel van in. Deze elementen maken dat Wingin' it een aantrekkelijk programma is voor kinderen van 10 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Meer weten...

Boek 10+ JR

Mulberry House

Mulberry House

Mulberry House

Meer weten...

Game 10+ JR

Ratchet & Clank: Nexus

Ratchet & Clank: Nexus

Ratchet & Clank: Nexus

Meer weten...