Productie-detail

Will

Will

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
29 waarderingen

Als de vader van Will plotseling op bezoek komt bij het internaat waar Will woont, staat zijn leven op z'n kop.

104 min. : DVD. Onbekend. Ja.

Beschrijving inhoud

De jeugdfilm "Will" is één van de films uit de internationale filmcompetitie van het Cinekid film, televisie en nieuwe media festival voor de jeugd. Deze inzending komt uit Turkije/Engeland. Will, een 11-jarige jongen speelt de hoofdrol in de film. Hij is een enorme voetbalfan en zijn favoriete club is Liverpool. Als de vader van Will plotseling op bezoek komt bij het internaat waar Will woont, staat zijn leven op z'n kop. Will heeft zijn vader, sinds de dood van zijn moeder, al enkele jaren niet gezien. Al snel blijkt zijn vader kaartjes te hebben voor de Champions League finale in Istanbul. Als dan onverwacht zijn vader te overlijden komt voordat de finale gespeeld is, vertrekt Will zonder zijn vader naar Turkije.

In "Will" staat het verlies van Will zijn beide ouders centraal en dat heeft uiteraard een weerspiegeling op zijn leven. Echter is de film geen zwaarmoedig geheel. De liefde van Will voor voetbalclub Liverpool houdt hem op de been. Will leert op zijn weg naar Turkije mensen en culturen kennen. Doordat de reis van Engeland naar Istanbul een groot deel van de film omvat, sluit de film goed aan bij kinderen met een voorkeur voor avontuurlijke media.

Leeftijdsadvies

De thema's die in de film centraal staan zijn sport (voetbal), andere landen en culturen en leven en dood. Deze thema's sluiten goed aan bij de ontwikkeling van een kind van ongeveer 7 jaar. Het leeftijdsadvies van “Will” is echter 9 jaar, omdat kinderen vanaf deze leeftijd technisch in staat zijn om de ondertiteling van de film goed te kunnen volgen. Deze film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Bijzonderheden

De film "Will" was tijdens het Cinekid festival te bekijken. Voor de agenda van de films zie hier het filmprogramma van Cinekid. Het festival was van 12 oktober tot 21 oktober in Amsterdam en 30 andere steden.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Op stap in herfst en winter

Op stap in herfst en winter

Op stap in herfst en winter

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Life and Times of Juniper Lee

The Life and Times of Juniper Lee

The Life and Times of Juniper Lee

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

13 in de oorlog

13 in de oorlog

13 in de oorlog

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren