Productie-detail

Wie vangt de Kerstman?

Wie vangt de Kerstman?

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

Bestaat de Kerstman of toch niet? Xander gaat proberen om de Kerstman te vangen, zodat hij kan laten zien aan Veronica dat hij bestaat.

60 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Terwijl de Kerstman zich druk aan het voorbereiden is om het kerstfeest van dit jaar goed te laten verlopen, voeren de 12-jarige Xander en Veronica een discussie. Xander is ervan overtuigd dat de Kerstman echt bestaat. Veronica, een meisje van de wetenschap, gelooft hier echter niets van en wil eerst harde bewijzen zien. Xander besluit de Kerstman te gaan vangen, zodat hij in een persconferentie de hele wereld kan overtuigen van zijn bestaan. Eens in de honderd jaar, zo rond Kerstmis, vliegt er een komeet rond de Aarde. Op deze planeet woont het ijsmonster Devries, die al eeuwenlang een wrok koestert tegen de Kerstman, omdat hij vroeger te stout was om cadeautjes te krijgen. Ook hij wil de Kerstman vangen, zodat Kerstmis niet door kan gaan. Wiens vangst zal succesvol zijn en zal het kerstfeest wel door gaan dit jaar?

"Wie vangt de Kerstman?" is een film met veel humor. Tijdens de voorbereidingen van de Kerstman komt ook mevrouw Kerst regelmatig voorbij. Meestal gebeurt dit net als haar man een donut wil gaan eten, die zij hem altijd uit handen neemt. In tegenstelling tot de Kerstman, is zij dan ook erg slank. Tijdens het bezorgen van de cadeautjes snoept de Kerstman regelmatig van al het lekkers dat hij in de huizen tegenkomt. De film bevat veel ironische opmerkingen. Als Xander en Devries vechten om wie de Kerstman krijgt zegt Devries: ‘Ik ben groter', waarop Xander zegt: ‘En lelijker!'. Hierop antwoordt Devries sarcastisch: ‘Zeg, gaan we persoonlijk worden?'. In de film worden veel liedjes gezongen en er is regelmatig bijpassende muziek aanwezig. Er wordt vlot gesproken en er komen zo nu en dan moeilijke woorden aan bod, zoals ‘scepticus', ‘substantie' en ‘protocol'.

Leeftijdsadvies

De film "Wie vangt de Kerstman?" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, vanwege het vlotte taalgebruik en de moeilijke woorden. Op deze leeftijd is een kijker in staat van een productie de karakters, situatie, probleem en oplossing te benoemen. De verhaallijn is op zich niet moeilijk maar sommige vormen van licht ironische humor wel. Toch zijn dit maar enkele grapjes, dus belemmert dit de kijker niet in het begrip van de film. Tot slot gaat het verhaal over wel of niet geloven in de Kerstman, wat minder geschikt is voor jonge kijkers.

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Charlotte's Web

Charlotte's Web

Charlotte's Web

Meer weten...

Game 7+ JR

The Lego Movie Videogame

The Lego Movie Videogame

The Lego Movie Videogame

Meer weten...

Boek 7-10 JR

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Meer weten...