Productie-detail

Wie is de Mol?

Wie is de Mol?

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

In dit spelprogramma voert een team van bekende Nederlanders opdrachten uit en jaagt op een mol in haar midden.

50 min. : Nederland 1. AL. : Seizoen 16 start in januari 2016.

Beschrijving inhoud

Presentator Art Rooijakkers presenteert inmiddels alweer het 13e seizoen van 'Wie is de Mol?'. Ditmaal bevinden zij zich in het meest geïsoleerde land van Europa, namelijk IJsland. Een ideale lokatie voor een mol, maar minder voor de oprechte kandidaat die geld voor de pot wil verdienen. Toch zullen in dit avontuurlijke spelprogramma 9 bekende Nederlanders op zoek gaan naar de Mol. Dit doen ze door het uitvoeren van verschillende opdrachten. Het geld wat uiteindelijk verdiend wordt, gaat naar diegene die het antwoord weet op die ene belangrijke vraag: 'Wie is de Mol?'.

Tijdens de verschillende afleveringen staat het uitvoeren van opdrachten centraal. Bij deze opdrachten wordt een beroep gedaan op doorzettingsvermogen, stressbestendigheid, creativiteit, intelligentie, inzicht, lef, maar bovenal mensenkennis. De BN'ers kunnen bij het goed afleggen van een opdracht geld verdienen en zo de prijzenpot spekken. Echter is er in hun midden een saboteur, oftewel de Mol. Toch zullen de kandidaten samen moeten werken en elkaar moeten vertrouwen om een opdracht te doen slagen. Uiteraard is er maar 1 persoon die kan winnen en daarom zullen er bepaalde tests en executies plaatsvinden. Na elke ronde krijgen de kandidaten dan ook 20 vragen over de identiteit van de Mol. Degene die de minste goede antwoorden geeft, ligt uit het spel. In de finale zullen er drie personen overblijven. De kandidaten zullen in de serie een tactisch spel spelen en soms zichzelf verdacht maken. Tijdens de verschillende afleveringen wordt er soms naar het verleden en de toekomst gekeken, zijn er soms snelle beelden te zien en wordt er regelmatig van camerastandpunt gewisseld. Verder komen er nauwelijks moeilijke woorden voor. Iedere aflevering wordt afgesloten met een korte vooruitblik op de volgende aflevering.

Leeftijdsadvies

"Wie is de Mol?' is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd krijgen namelijk steeds meer interesse voor volwassen programma's. Ook zijn zij beter instaat het tactische spel te doorzien. Zij zullen dan ook eerder begrijpen waar 'Wie is de Mol?' om gaat. Toch zal het voor hen, net als voor sommige volwassenen, nog moeilijk zijn om de Mol aan te wijzen. Het zal dan ook makkelijker zijn om het programma met een ouder te kijken.

Bijzonderheden

  • In 'Wie is de Mol' krijgen ook de kijkers in de betreffende afleveringen verschillende hints om zo te kunnen ontdekken wie de Mol is. Op www.wieisdemol.nl is meer informatie te vinden.
  • Een aantal BN'ers uit seizoen 12 zijn: Rapper Dio, presentatrice Marit van Bohemen, acteur William Spaaij, actrice Anne-Marie Jung en oud-politcus Frits Huffnagel.
  • BN'ers in seizoen 13 zijn: Zarayda Groenhart, Joep van Deudekom, Tim Haars, Kees Tol, Carolien Borgers, Ewout Genemans, Tania Kross, Daniël Boissevain, Janine Abbring en Paulien Cornelisse

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10-12 JR

Laat me gaan!

Laat me gaan!

Laat me gaan!

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Koning van Katoren

Meer weten...