Productie-detail

What's up

What's up

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Een soapserie waarin je het leven van drie jongeren volgt en de Engelse taal beter onder de knie krijgt.

10 min. : Zapp. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

"What's up" is een serie van zes afleveringen waarmee de Engelse taalvaardigheid van de kijker wordt gestimuleerd. In een soap-achtige setting volg je in deze serie Tommy die leraar Engels is in Nederland. Zijn neef Bob uit Engeland komt een week op bezoek. Bob heeft zijn camera meegenomen om zijn zus Susan thuis zijn belevenissen te laten zien. Vanuit Susan's kamer zie je via videoschermen wat deze jongeren dagelijks meemaken. De jongeren in de serie praten allemaal Engels met elkaar. Bob krijgt in de week dat hij op bezoek is te maken met zijn familie, de school waar Tommy werkt en de verjaardag van Tommy waarvoor een feestje moet worden geregeld. 

Alle gebeurtenissen in de serie zijn herkenbare situaties voor de kijker. Er zijn jongeren te zien die in hun dagelijkse bezigheden tegen problemen aanlopen en avonturen beleven. De thema's die in de serie naar voren komen zijn: familie, vrienden, sport, vrije tijd, school, verkeer en winkelen. Doordat je als kijker een leuk, Engelstalig verhaal volgt over jongeren sta je open voor de Engelse taal en leer je ongemerkt nieuwe woorden. Een aflevering eindigt altijd met een 'coole' clip waarin wordt gerapt en gedanst. Alle belangrijke woorden en zinnen uit de serie worden in dit lied nog een keer herhaald. Engelse woorden worden daarbij in beeld gebracht. 

Leeftijdsadvies

"What's up" de serie richt zich op leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit programma heeft een hoge realiteitswaarde en dat past het beste bij kinderen vanaf 10 jaar. Dit is ook een leeftijd waarop kinderen op school kennismaken met de Engelse taal. De thema's die worden behandelt zijn herkenbaar voor deze leeftijdsgroep. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

A Christmas Carol

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Villa Victoria

Villa Victoria

Villa Victoria

Meer weten...