Productie-detail

Waybuloo

Waybuloo

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Volg de vrolijke avonturen van de vier vreemde wezentjes, genaamd Piplings, uit het land Nara.

10 min. : Zappelin. AL. : Ma t/m vrij om 10:40 uur.

Beschrijving inhoud

'Waybuloo' gaat over de vier Piplings Yojojo, Lau Lau, Nok Tok en De Li. Deze vriendjes zijn onafscheidelijk en samen beleven ze dan ook vele avonturen waarin het maken van plezier, bewegen en het maken van vrienden centraal staat.De Piplings zijn vier vreemde wezentjes met een groot hoofd, grote ogen, grote oren en een staart. Als een Pipling blij is zweeft deze de lucht in. Iedere Pipling heeft bepaalde karaktereigenschappen die in de serie tot uiting komen. Zo is Yojojo bijvoorbeeld ondeugend en is Lau Lau creatief.

Het spel Yogo is een belangrijk onderdeel van de serie. Hierbij is het de bedoeling dat de vier vriendjes een bepaalde pose aannemen. Denk bijvoorbeeldaan staan als een ster of een driehoek. In de aflevering worden de verschillende poses nagedaan door de Piplings en door een aantal kinderen die iedere aflevering terugkeren. De kijkers thuis worden door de voice-over vaak aangemoedigd om mee te doen. De voice-over is regelmatig te horen en zorgt voor een stukje interactie met de kijker. Zo stelt hij geregeld vragen zoals: 'Welk kussen zal het rupsje willen hebben?' Tevens spelen de Piplings samen met de kinderen het spelletje 'Kiekeboe'. Dit is een soort van verstoppertje. Ook verzinnen de kinderen en de Piplings soms andere spelletjes. De aflevering wordt afgesloten met de tekst: 'Tot de volgende keer allemaal'.

Leeftijdsadvies

"Waybuloo' is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit mede vanwege de simpele verhaallijn, de makkelijke taal en de speelse karakters. Tevens sluiten de eenvoudige spelletjes zoals 'Kiekeboe' en 'Yogo' aan bij deze leeftijdsgroep.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Meer weten...

Boek 3+ JR

Noa Tovervijver

Noa Tovervijver

Noa Tovervijver

Meer weten...

Boek 3+ JR

Petra

Petra