Productie-detail

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen?

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

Hedendaagse en lastige dilemma's komen aan bod als: 'Kies je bij een scheiding voor je moeder of je vader?', 'Moet je vertellen dat je homo bent of niet?

15 min. : Zapp. AL. : Zie link volgende aflevering. Afleveringen zijn ook terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

In de afleveringen van het programma, 'Wat zou jij doen...', staan twee hoofdpersonen centraal en wordt er door middel van een kinderpubliek gediscussieerd over hedendaagse en lastige dilemma's. In dit programma worden thema's besproken als: 'Hoofddoek op of af?', 'Kies je bij een scheiding voor je moeder of je vader?' en 'Moet je vertellen dat je homo bent of niet?'.

Het programma laat kinderen hun mening vormen over ervaringen en feitelijke gegevens. Zo komt in een aflevering de 15-jarige Amber ervoor uit dat ze lesbisch is en vertelt de 14-jarige Tom dat hij homo is. Presentator Sipke Jan Bousema leidt het gesprek en stelt (soms moeilijke) vragen aan de hoofdpersonen en het kinderpubliek. In dit geval vraagt hij bijvoorbeeld om hun mening bij de vraag 'Wat vind je van twee zoenende mannen?' of 'Kan zoenen op straat?'. In het programma worden passende en bijhorende filmpjes getoond met betrekking tot het onderwerp en de hoofdpersonen. De hoop is dat de kinderen door het programma tot andere inzichten komen. In de aflevering over het homo en lesbisch zijn komen een aantal scheldwoorden voor. In de aflevering 'In mijn blootje op de camping' zijn blote mensen te zien.

Leeftijdsadvies

De talkshow 'Wat zou jij doen...' is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Dit vanwege de maatschappelijke, serieuze, realistische en soms moeilijke onderwerpen die ter sprake komen. Kinderen in deze leeftijd zijn beter men in staat om naar aanleiding van de betreffende informatie een conclusie te formuleren en zich een mening te vormen. Verder sluiten producties met een hoge realiteitswaarde aan bij hun interesses.

Bijzonderheden

  • Genomineerd voor de Prix Jeunesse 2012 in de categorie Non-Fictie 7 tot 10 jaar.
  • Het programma maakt soms gebruik van fragmenten die afkomstig zijn uit documentaires van NCRV's Dokument junior.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Website 11+ JR

Moviestarplanet.nl

Moviestarplanet.nl

Moviestarplanet.nl

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Sportik

Sportik

Sportik

Meer weten...