Productie-detail

Wat zegt de Bijbel? - 2 Laat Mijn Volk Gaan!

Wat zegt de Bijbel? - 2 Laat Mijn Volk Gaan!

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Maak samen met pop Buck kennis met de Bijbel.

25 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

‘Laat mijn volk gaan’ is de tweede DVD in de serie ‘Wat zegt de Bijbel?’. De DVD bevat twee afleveringen die 25 minuten duren. Het begint, net als bij de eerste DVD van de serie, met een jongetje in de auto die vertelt dat hij de volgende DVD gaat kijken. Af en toe kom je als kijker bij hem terug. In elke aflevering stelt pop Buck Denver een belangrijke vraag centraal. Daarbij ontstaan ook weer nieuwe vragen die vervolgens beantwoord worden. Vragen die in de afleveringen op deze DVD beantwoord worden zijn: Wie heeft de boeken voor de Bijbel gekozen?’, ‘Waar wilde God ons van redden?’ en ‘Waar gaat Exodus over?’ De vragen worden eerst voorgelegd aan kinderen en daarna worden ze beantwoord door een zondagsschooljuffrouw, ook een pop. Daarbij krijgt ze hulp van andere poppen. Zo zijn er naast Buck Denver en de zondagsschooljuffrouw onder andere ook een piraat, dominee en countryzanger. De dominee legt de moeilijke woorden uit en de zanger herhaalt de informatie nogmaals in een liedje. Phil Visscher, een realistisch levend karakter en tevens bedenker van de serie, onderbreekt de poppen af en toe om de informatie nog eens te herhalen of te verduidelijken.

De serie is oorspronkelijk Engelstalig, maar is Nederlands nagesynchroniseerd. Er worden best veel moeilijke woorden gebruikt, maar deze woorden worden meestal wel uitgelegd, door de dominee of door Phil Visscher. Voorbeelden van moeilijke woorden zijn: Canon, tabernakel en verbond. Het spreektempo ligt soms behoorlijk hoog, vooral als de zondagsschooljuffrouw aan het woord is. Zij geeft in een hoog tempo veel informatie. Daarbij verschijnen ook regelmatig woorden in beeld. Vooral als het gaat om namen van mensen of boeken en bij moeilijke woorden die uitgelegd gaan worden. De kijker kan dan meelezen. De serie bevat veel humor, vooral doordat er grappige dingen gezegd worden. Zo vertelt Michael, het jongetje waarmee de DVD start, dat zijn broertje ook meekijkt maar niet in beeld is. En dat is maar goed ook, want hij zit in zijn neus te peuteren. Ook wordt er gevraagd hoeveel geboden er waren. De verschillende poppen noemen dan allemaal een getal en vervolgens roept de laatste: “Bingo!”. In de afleveringen worden veel liedjes gezongen waarin meestal de vertelde informatie nog eens herhaald wordt. Phil Visscher geeft vaak ook nog een samenvatting van wat de poppen vertellen en zingen.

Leetijdsadvies

Deze tweede DVD van de serie ‘Wat zegt de Bijbel?’ is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Op een speelse en grappige manier leren kinderen over de Bijbel en de verhalen die er in staan. Wat het ook geschikt maakt voor deze leeftijd is dat er veel herhaling in de afleveringen zit, waardoor ze de informatie beter kunnen opnemen. Daarnaast is elke aflevering op een zelfde manier opgebouwd. De afwisseling van grappige poppen en Phil die af en toe extra informatie geeft of verduidelijkt, maakt het ook geschikt voor jonge kijkers.

Bijzonderheden

De DVD bevat ook extra’s. Zo is er nog een animatiefilmpje van 5 minuten te zien over Alfred Wilberwaal. Hij vertelt een verhaaltje over een jongetje dat geen geduld heeft. Verder zijn er ook nog bloopers en verwijderde scènes te bekijken.

Beschrijving van de twee afleveringen

  • In de eerste aflevering op deze DVD wordt verteld dat het Oude Testament is samengesteld door Joodse leiders. De boeken voor in de Bijbel moesten aan de Canon voldoen, een soort regelement, voordat ze in de Bijbel mochten. Daarna wordt even herhaald wat er in de vorige aflevering verteld is over Genesis en daarna wordt het laatste stuk van Genesis behandeld; over het reddingsplan van God, over hoe Hij Abraham beloofde dat hij een groot volk zou krijgen met een eigen land en over hoe God via Jozef (familie van Abraham) Egypte redde van de hongersnood.
  • In de tweede aflevering wordt het volgende boek van de Bijbel behandeld: Exodus. Dat boek gaat over Mozes die gevonden werd in een mandje in de Nijl door de dochter van de farao en door haar geadopteerd werd, over de tien plagen in Egypte en over hoe Mozes de tien geboden ontving van God op de berg Sinai. Elke aflevering wordt afgesloten door Phil Visscher waarbij hij vertelt wat de kijkers de volgende keer kunnen verwachten.

Trailer

Jullie mening

Meer van Wat zegt de Bijbel?

TV & Film 5+ JR

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Meer weten...

Ook leuk

Boek 5+ JR

Aadje Piraatje viert feest

Aadje Piraatje viert feest

Aadje Piraatje viert feest

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Meer weten...