Productie-detail

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Maak samen met pop Buck kennis met de Bijbel.

25 min. : Serie op DVD. AL. Deze serie is verkrijgbaar op DVD.

Beschrijving inhoud

De eerste DVD van de serie ‘Wat zegt de Bijbel?’ heet bevat twee afleveringen van 25 minuten. De DVD opent met een jongetje (pop) in de auto die vertelt dat hij de DVD gaat kijken. Af en toe kom je als kijker bij hem terug. In elke aflevering stelt pop Buck Denver een belangrijke vraag centraal. Daarbij ontstaan ook weer nieuwe vragen die vervolgens beantwoord worden. De centrale vraag in de eerste aflevering is ‘Wat is de Bijbel?’ en de vraag in de tweede aflevering is ‘Wie schreef de Bijbel?’ De vraag wordt eerst voorgelegd aan kinderen en daarna wordt deze beantwoord door een zondagsschooljuffrouw, ook een pop. Andere vragen die in de aflevering ontstaan zijn ‘Over wie gaat de Bijbel?’, ‘Waarom passen alle verhalen bij elkaar?’ en ‘Waar gaat Genesis over?’. De vragen worden door allerlei poppen beantwoord. Zo is er naast Buck Denver en de zondagsschooljuffrouw onder andere ook een piraat, dominee en countryzanger. Phil Visscher, een realistisch levend karakter en tevens bedenker van de serie, onderbreekt de poppen af en toe om de informatie nog eens te herhalen of te verduidelijken. In deze eerste twee afleveringen wordt verteld dat de Bijbel een boek is dat uit 66 boeken bestaat en dat de Bijbel door veel verschillende mensen is geschreven. De namen van de verschillende boeken worden gegeven en er wordt verteld waar het Nieuwe en Oude testament uit bestaan. Verder wordt er inhoudelijk ingegaan op het eerste boek; Genesis. Het scheppingsverhaal over Adam en Eva en vervolgens over Noach wordt behandeld. Elke aflevering wordt afgesloten door Phil Visscher waarbij hij vertelt wat de kijkers de volgende keer kunnen verwachten.

Deze serie is oorspronkelijk Engelstalig, maar Nederlands nagesynchroniseerd. Er worden best veel moeilijke woorden gebruikt, maar deze worden door dominee of Phil uitgelegd. Voorbeeldwoorden; inspireren, testament en oergeschiedenis. Het spreektempo ligt soms behoorlijk hoog, vooral als de zondagsschooljuffrouw alle namen van de boeken in Bijbel noemt, of alle personen uit de Bijbel. Al deze namen verschijnen wel in beeld zodat de kijker ze kan meelezen. De serie bevat veel humor, vooral doordat er grappige dingen gezegd worden. Zo heeft Buck Denver regelmatig niet door dat hij alweer in beeld is, waardoor je hem bijvoorbeeld een hamburgertje ziet bestellen. En de jongen die achterin de auto de DVD kijkt, zegt dat zijn Bijbel uit nog meer dan 66 boeken bestaat, omdat hij er 5 stripboeken in geplakt heeft. En als er verteld wordt dat er na Adam en Eva nog meer mensen kwamen, reageert een andere pop met: 'Wie dan?! Elvis? De Kerstman?'. De afleveringen bevatten veel liedjes waarin meestal de vertelde informatie herhaald wordt. Phil geeft vaak ook nog een samenvatting van wat de poppen vertellen en zingen.

Leeftijdsadvies

"Wat zegt de Bijbel? - 1 In het begin" is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Op een speelse manier maken kinderen kennis met het geloof en de Bijbel. Er is een herkenbare structuur in de afleveringen en informatie wordt op diverse manieren herhaald, wat de kijker houvast biedt. De afwisseling van grappige poppen en de informatieve Phil die daarop inspeelt, is aantrekkelijk voor jonge kijkers.

Bijzonderheden

Deze DVD bevat extra’s. Zo is er een animatiefilmpje over eendje Quacky die uit gaat zoeken wat ‘goedheid’ betekent en er zijn bloopers en verwijderde scènes te zien.

Trailer

Jullie mening

Meer van Wat zegt de Bijbel?

TV & Film 5+ JR

Wat zegt de Bijbel? - 2 Laat Mijn Volk Gaan!

Wat zegt de Bijbel? - 2 Laat Mijn Volk Gaan!

Wat zegt de Bijbel? - 2 Laat Mijn Volk Gaan!

Meer weten...

Ook leuk

Game 5+ JR

Kinect Adventures!

Kinect Adventures!

Kinect Adventures!

Meer weten...

Boek 5+ JR

De toverdoos

De toverdoos

De toverdoos

Meer weten...

Game 5+ JR

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Meer weten...