Productie-detail

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Ga terug in de tijd en volg Pachyrhinosaurus Patchi tijdens zijn reis.

87 min. 6.

Kenmerken

  • DVD
  • 87 minuten
  • Animatie / familiefilm
  • Humor
  • Dinosaurussen

Beschrijving inhoud

Walking with Dinosaurs neemt je mee terug in de tijd. Een tijd waarin er nog dinosaurussen op onze planeet rondliepen. In deze 3D-animatie zie je hoe Pachyrhinosaurus Patchi uit zijn ei kruipt en hoe deze avontuurlijke baby-dinosaurus zijn weg probeert te vinden in een wereld vol gevaren. Dit blijkt wanneer de kudde, waar Patchi deel van uitmaakt, dwars door de binnenlanden van Alaska naar het zuiden trekt. Een zware storm leidt tot een hevige bosbrand en hierdoor zal Patchi zijn ouders kwijtraken. Patchi komt uiteindelijk bij een andere kudde terecht waar hij zal moeten laten zien dat hij een echte leider is. Zal dit Patchi lukken?

Vogel Alex (Johnny Kraaijkamp jr.) neemt je mee terug in de tijd en is de verteller van het verhaal. Hij wordt eveneens vrienden met Patchi. In beeld komen soms de namen van verschillende soorten dinosaurussen voorbij met nadien een korte uitleg van bioloog Freek Vonk. In de film loert er constant gevaar en zo zijn er dan ook vele gevechten tussen de verschillende soorten dinosaurussen. Er is af en toe simpele humor aanwezig. Dit in beeld, geluid en dialoog. Zo zegt Patchi: 'Soms moet je net iets verder durven denken dan je nest groot is' en zie je dat hij wordt onder gepoept. Sommige zaken worden uitgelegd. Zo zegt men onder andere dat 'De Grote Trek' ook wel migratie wordt genoemd. In de film gaan we soms terug in de tijd. De animatiefilm, met passende achtergrond muziek, oogt erg realistisch en is visueel erg mooi vormgegeven. De dinosaurussen zien er goed uit en eveneens zie je het indrukwekkende landschap. Tijdens de reis van Patchi staan de gevechten en onderlinge vriendschappen centraal. Zo valt hij voor het meisje Juniper (Georgina Verbaan) en maken ze samen van alles mee. Deze animatie bevat een simpele verhaallijn zonder dat het een echt serieuze weergave geeft van deze uitgestorven dieren.

Leeftijdsadvies

Walking wiht Dinosaurs is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo zijn kinderen gefascineerd door dinosaurussen en ook zullen de gevechten van de pratende dinosaurussen, met menselijke trekjes, hen aanspreken. Eveneens zullen zij genieten van de mooie visuele vormgeving. Het verhaal is echter simpel en kinderlijk waardoor het ook snel kan gaan vervelen. Vanwege de vechtscènes zal de animatie voor de jonge kijkers wel een beetje spannend kunnen zijn.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy is eigenaar van een evenementenbureau en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 6+ JR

Het officiële ScratchJr-boek

Het officiële ScratchJr-boek

Het officiële ScratchJr-boek

Meer weten...

Boek 6-12 JR

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Magische Wereld van Pardoes

De Magische Wereld van Pardoes

De Magische Wereld van Pardoes

Meer weten...